Hlavní obsah

Výhoda je, že si premiér zachovává elementární logiku, říká o dani pro banky šéf jedné z největších

S premiérem jsme překonali některé bariéry v diskuzi rychleji, než by se to podařilo s jinými jeho kolegy z politické scény, míní šéf Komerční banky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Juchelka je prvním Čechem, kterého od privatizace pustili Francouzi do čela Komerční banky.

Článek

V prvních letech po přelomu milénia seděl Jan Juchelka za jednacím stolem s Andrejem Babišem několikrát. Juchelka v pozici šéfa Fondu národního majetku, který privatizoval státní podíl v Unipetrolu, a Andrej Babiš jako šéf společnosti Agrofert, která chtěla petrochemický gigant ovládnout. Z obchodu sešlo. Nedávno se oba muži sešli znovu. Babiš v pozici šéfa vlády, která zvažovala sektorovou daň pro banky, a Juchelka jako šéf jedné z těch největších u nás – Komerční banky.

„Myslím, že bylo důležité pochopit, že pan premiér hledá alternativu sektorové dani. A rozhodně byla výhoda, že si zachovává elementární logiku při přemýšlení. Neboli je jako schopen vnímat to, co jednotliví účastníci na trhu mohou udělat pro Českou republiku a pro její budoucí prosperitu, aniž by to znamenalo navyšování daní,“ popisuje Juchelka v ukázce z nového dílu pořadu Kam to bude?, zda mu znalost premiérova stylu jednání z minulosti pomohla.

Čím by podle něj bankovní daň české ekonomice ublížila? Jak se na český trh dívají Francouzi? Jsme jako Češi v přístupu k financím příliš konzervativní? Jaké je to žít ve světě miliard od počátku pracovní kariéry? A co to znamená, že v Komerční bance zavedl kmenové uspořádání?

I o tom mluví Jan Juchelka v novém díle pořadu Kam to bude?, který vysílá celoplošná Televize Seznam dnes od 21:00.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Sledovat nás také můžete na Facebooku.

Reklama

Doporučované