Hlavní obsah

Vyhrál Biden, ale není to fér. Donald Trump skoro uznal porážku

Foto: Profimedia.cz

I deset dnů po volbách se v USA projevují voliči nespokojení s výsledkem.

Reklama

Donald Trump poprvé připustil, že v amerických volbách leč podvodem, ale zvítězil, Joe Biden.

Článek

Deset dnů po ukončení hlasování v amerických volbách, poté, co mocnosti světa pogratulovaly vítězi a Donald Trump změnil barvu vlasů, nastal zvrat i na Trumpově twitterovém účtu. Poprvé naznačil, že bere na vědomí svou porážku.

„Vyhrál, protože volby byly zmanipulované. ŽÁDNÝ PŘIHLÍŽEJÍCÍ U VOLEB, hlasování sestaveno soukromou radikální levičáckou společností Dominion se špatnou reputací a vybavením, které se ani nemohlo kvalifikovat v Texasu (který jsem rozhodně vyhrál!), Fake & Silent Media!“ napsal a ani tentokrát ho Twitter neušetřil označení: „Toto sdělení o volebních podvodech je sporné.“

Twitterová hláška upozorňující, že se tvrzení uživatele nezakládá na pravdě, se v posledním týdnu pravidelně objevuje u téměř každého Trumpova tweetu. První dny nerozhodného boje o Bílý dům Twitter některé tweety rovnou skrýval. V jednom z nich například prezident napsal, že jeho hlasy z klíčových států „začaly magicky mizet“.

Donald Trump se stal prvním prezidentem od roku 1992, který neproměnil šanci na opětovné zvolení, a tak jej v lednu v Bílém domě vystřídá demokrat Joe Biden. Ten úspěšně získal i klíčové státy Pensylvánii, Arizonu a Georgii. To však ale Trumpův tým odmítá přijmout a údajné volební podvody se pokouší vyřizovat u soudů. Prozatím neúspěšně, téměř všechny žaloby soudy zamítly pro nedostatek důkazů.

Reklama

Doporučované