Hlavní obsah

Vyhrát může jen jeden, kamarádství musí jít stranou, říká boxer Pejsar

Hostem Ušáku byl boxer Václav Pejsar.Video: Jaromír Bosák

 

Reklama

Český profesionální box má před sebou velkou událost. Na konci roku se v pražské Lucerně mezi provazy potkají dva v současnosti nejlepší boxeři – Vasil Ducár vyzval k titulovému zápasu Václava Pejsara.

Článek

Plzeňský boxer Pejsar začal s boxem a bojovými sporty velmi pozdě, až daleko po dvacítce. Přesto dokázal získat dva mistrovské tituly a také se mezi profesionály probojoval těsně za třicítku ve světovém žebříčku. Poté, co byly letos kvůli koronavirové pauze tabulky překlasifikovány, spadl sice k sedmdesátému místu, ale znovu myslí na cestu vzhůru.

Poměrně nedávno zažil český boxer velkou nepříjemnost v ruském Krasnojarsku. Boxoval tam proti místnímu favoritovi a ačkoli všichni kolem ringu viděli jako vítěze právě českého rohovníka, byl jím vyhlášen ruský protivník. Paradoxní je, že ačkoli rozhodčí vyfasovali jednoroční zákaz činnosti, přesto zůstává Pejsarovi tato porážka ve výsledcích. Proto by si velmi rozmyslel, jestli by ještě jel někdy do Ruska boxovat. Spíše by stál o odvetu kdekoli mimo Rusko.

Pro nás laiky je to zvláštní situace. S Vasilem Ducárem (mj. také hostem Ušáku) jsou kamarádi, často spolu trénují a v prosinci půjdou do ringu s tím, že chtějí toho druhého „zbít“, nejlépe pak vyhrát k. o. Zkrátka berou box jako sport, kde musí jeden vyhrát a ohledy a kamarádství musí jít na dobu utkání stranou. A pak zase klidně spolu půjdou na pivo.

V Ušáku se můžete dozvědět i to, že Václav je vyloženě rodinný typ, že mu nesedí box holýma rukama bez rukavic – to už mu přijde surové, kolik let by se chtěl ještě aktivnímu boxu věnovat, kdo má na starosti financování velkých zápasů, jaký má vztah se sálem v Lucerně i mnoho dalšího.

Celý rozhovor s Václavem Pejsarem si můžete pustit v úvodním videu.

Ušák Jaromíra Bosáka vychází na Seznam Zprávách v premiéře každé úterý v 10:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované