Hlavní obsah

Vyjádření matky Andreje Babiše ml. Beaty Babišové z TV Nova

Foto: TV Nova

Beata Babišová – matka Andreje Babiše ml.

Reklama

aktualizováno •

Matka Andreje Babiše ml. Beata Babišová den po návštěvě premiéra u nich ve Švýcarsku poskytla TV Nova předtočené videoprohlášení k aktuálnímu průlomu v kauze Čapí hnízdo. Přinášíme ho v plném znění.

Článek

„Vážení, zdravím vás ze Švýcarska. Jako matka Andreje Babiše mladšího cítím zásadní povinnost vyjádřit se ke skandálnímu útoku proti soukromí mého syna a mě. I přestože jsem reportéry Slonkovou a Kubíka výslovně upozornila na to, že můj syn je nemocný, a proto rozhovor s ním nepřipadá v úvahu, udělali to, že skrytou kamerou rozhovor se mnou a mým synem natočili a zveřejnili.

Tento rozhovor sugestivními otázkami vedli tak, aby vyzněl v neprospěch Andreje Babiše staršího a skandalizaci naší rodiny. Jako matka nemocného syna tento postup novinářů Slonkové a Kubíka striktně odsuzuji a žádám všechny slušné novináře, aby se k této nehorázné kampani nepřipojovali. A dále neubližovali mým dětem a celé naší rodině.

Tím, že byla zveřejněná adresa našeho bydliště, dnes nemůžeme svobodně ani vyjít z bytu na ulici. Prosím novináře, aby respektovali naše soukromí, zdravotní stav našeho syna a dál nás neobtěžovali.

Požádala jsem naše advokáty o ochranu práv celé naší rodiny. Ještě zvlášť žádám paní Slonkovou a pana Kubíka, kteří po měsíci zase přišli do domu, kde bydlíme, 16. listopadu 2018, aby nás už neobtěžovali, protože už s nimi hovořit nebudeme. Děkuji.”

Reklama

Doporučované