Hlavní obsah

Vlevo dole: Cesta do Babišova kraje. Lidé tu vracejí politikům, co od nich dostali

Foto: Jan Kordovský, Seznam Zprávy

Političtí reportéři Seznam Zpráv tentokrát vyrazili natáčet podcast na sever Čech.

Reklama

Článek

Ústecký kraj nikdy nebyl hlavní hvězdou voleb do Poslanecké sněmovny. Až do letošního roku, kdy sem dva favorité vysílají své nejtěžší váhy – utká se tu šéf Pirátů Ivan Bartoš s premiérem Andrejem Babišem.

Autoři politického podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší vyjeli na dva dny na sever Čech, aby obhlédli kulisy, ve kterých se letošní volební souboj odehraje. V ulicích tamních měst to ale vypadá, že utkání Babiš–Bartoš vyvolává větší vášně mezi pražskými novináři než mezi zdejšími voliči.

V Ústeckém kraji minule volila do Sněmovny jen půlka oprávněných voličů a letos to podle rychlé ankety Vlevo dole vypadá podobně. Každý druhý oslovený k volbám jít nechce a deziluze z politických stran je všudypřítomná. Mimo jiné z ODS a ČSSD, na jejichž vládnutí se tu vzpomíná dodnes.

Ve speciálním, reportážním vydání Vlevo dole se podíváme na předvolební mítinky nebo na místa, kde se těží minulost i budoucnost. Ale také do Krupky nebo Teplic, které symbolizují politickou minulost kraje a kde se možná skrývá odpověď na otázku, proč tu lidi politika nezajímá.

Foto: Jan Kordovský, Seznam Zprávy

Legendární teplická hospoda, kde místní ODS kdysi kupčila s fiktivními členy.

Jak reagují voliči v Žatci na dredy Ivana Bartoše? Pamatují si servírky v Teplicích heslo „velrybář“? A proč se do vesnice Strupčice, jež sousedí s uhelným dolem, stěhují stovky nových rodin? To se dozvíte v neobvyklé reportáži Vlevo dole. Pusťte si ji v přehrávači v úvodu článku nebo na naší nové platformě Podcasty.cz.

A na poslední chvíli připomínáme: přijďte ve středu 8. září v 19 hodin na pivo s Vlevo dole do Skautského institutu na pražské Kampě. Budeme živě natáčet speciální podcastovou epizodu s publikem, volit nového českého premiéra a možná přijde i nějaký starý.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované