Hlavní obsah

Klausové mi nebudou říkat, co je pravicové, rozčílil se lídr ODS Fiala. A poprvé předvedl ostřejší styl politiky

Výzva Václava DolejšíhoVideo: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Budu ostřejší, ale nebudu lidi urážet, vysmívat se jim anebo se chovat s prominutím jako hovado,“ řekl Petr Fiala o svém novém stylu.

Článek

Lídr ODS Petr Fiala o víkendu na ideové konferenci slíbil svým kolegům, že se polepší, bude konfliktnější a ostřejší. V dnešní rozhovoru pro Seznam poprvé ukázal, jak to myslí.

„Já jsem autentický konzervativec! A mě opravdu ani Václav Klaus mladší ani Václav Klaus starší nebudou poučovat, co je pravicové. Protože oni už pravicoví nejsou. Pro rodinu Klausů asi tak bezbarvý nejsem, když se tak vztekají, že jsme vyloučili jejich syna ze svého středu,“ řekl Petr Fiala.

Právě téma rozchodu Klausů s občanskými demokraty s Fialou nejvíc cloumalo.

„Výroky Václavů Klausů už mě nezajímají. To nemá s demokratickou pravicovou politikou vůbec nic společného. Ať mě tady ani jeden z nich nepoučuje. Jestli tady někdo prosazuje proruské názory, podporuje radikální a extremistické strany v západní Evropě a myslí si, že to nejhorší jsou parlamentní demokracie a že spása přijde od autoritativních režimů, tak jsou to oni,“ pokračoval rozjetý Fiala.

Znamená to, že bývalý univerzitní rektor a profesor teď bude mluvit podobně drsně? „Jsem připravený jít do všech střetů s ještě větším nasazením a budu přemýšlet, kde mohu ještě přidat. Ta ráznost a pevnost se neprojevuje ve slovech, protože tady je spousta žvanilů, za nimiž je prázdno. Za mnou prázdno není. Já nebudu přitvrzovat tak, že budu lidi urážet, vysmívat se jim nebo že se budu s prominutím chovat jako hovado,“ odpověděl Petr Fiala.

Pusťte si celou dnešní Výzvu Václava Dolejšího, který si k rozhovoru pozval předsedu ODS.

Reklama

Doporučované