Hlavní obsah

Premiér Sobotka dal příštímu ministru Havlíčkovi pár úkolů: OKD, mobilní data či peníze z Bruselu

Premiér Bohuslav Sobotka na Hradě oznámil jméno nového ministra.

 

Reklama

Jiří Havlíček byl favoritem na zisk křesla po odvolaném Janu Mládkovi. Premiér očekává, že ho prezident jmenuje co nejdříve.

Článek

Bohuslav Sobotka navrhl prezidentu Miloši Zemanovi, aby novým ministrem průmyslu byl dosavadní náměstek na tomto úřadu Jiří Havlíček.

Havlíček byl favoritem na uvolněný post po odvolaném Janu Mládkovi.

"Čekám od nového ministra zejména prosazení novely zákona o elektronických komunikacích, která je zásadním nástrojem pro posílení práv spotřebitelů v oblasti mobilních služeb. Dalšími úkoly jsou důsledné a rychle čerpání peněz z evropských fondů, příprava návrhu na modernizaci systému investičních pobídek, příprava výstavby nového jaderného bloku v Dukovanech, příprava na digitalizaci průmyslu, zkvalitnění připojení k vysokorychlostnímu internetu v ČR," uvedl premiér.

Za úkoly Jiřího Havlíčka také označil aktivní podíl státu na stabilizaci OKD. "Věřím, že pan prezident mému návrhu vyhoví a nového ministra jmenuje co možná nejdříve,“ dodal.

Mládek padl především kvůli svému postupu vůči mobilním operátorům. Sociální demokracie chtěla svou kampaň v letošních volbách do Sněmovny postavit mimo jiné na slibu, že zlevní data v mobilním internetu, Mládek ale nepostupoval tak, jak chtělo vedení ČSSD.

Pusťte si studio Seznam Zprávy o novém ministrovi a jeho možnostech zlevnit mobilní volání a data:

Studio Seznam Zprávy o pádu Jana Mládka a chování mobilních operátorů.

Reklama

Doporučované