Hlavní obsah

„Vyplatí se vsadit si teď na mě," říká Michal Horáček

Rozhovor s Michalem Horáčkem.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Bylo velmi potěšující vypisovat si všechny politiky, kteří mě na Hradě nechtějí, říká prezidentský kandidát v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Článek

Ačkoliv poslední průzkumy veřejného mínění - například ten, který pro Seznam provedla agentura Median - naznačují, že nejvážnějším soupeřem pro prezidenta Miloše Zemana může být v lednové volbě Jiří Drahoš, Michal Horáček se rozhodně nehodlá vzdát.

„Máme sebráno šedesát tisíc podpisů, jsem spokojen a kampaň si každý den užívám," říká pětašedesátiletý textař a podnikatel, který svou kandidaturu oznámil už loni v listopadu.

A rezolutně odmítá úvahy, že se při nepříznivém vývoji preferencí nakonec kandidatury vzdá ještě před volbou a podpoří například Jiřího Drahoše. „To je vyloučeno, mám širokou síť aktivních podporovatelů v krajích, i proto se nám již podařilo sesbírat podpisy. A ty lidi nemůžu zklamat," říká Horáček.

V tomto týdnu Horáček svým soupeřům - Drahošovi i lékaři Marku Hilšerovi - nabídnul, že jeho tým může sbírat podpisy i pro ně. „Je tu přece něco důležitějšího než jen to, který kandidát bude prezidentem. A čím lepší nabídka, tím lepší volba," tvrdí Horáček. Zároveň je ale zřejmé, že souboj mezi potenciálními vyzyvateli prezidenta Zemana už začal: Ve finálovém kole bude zřejmě místo jen pro jednoho z nich.

A i když Michal Horáček tvrdí, že nechce o svých soupeřích příliš mluvit, je jasné, že se tomu nakonec v kampani nemůže vyhnout: „Prezident Zeman má mnoho oponentů. Pak přišel Horáček a lidé si řekli: To je všechno? A čekali, jestli se ještě někdo objeví. Na Jiřího Drahoše si jako na projekční plátno mohou promítnout ledacos. Nic moc zatím neříká, ale vypadá dobře… Chápu to," vysvětluje si dosavadní úspěch svého soupeře v průzkumech.

Podívejte se nahoře v článku na celý rozhovor s Michalem Horáčkem o tom, proč je Jiří Drahoš podle sázkařů favoritem volby, o tom, jak ho potěšili politici, nebo o tom, jak se dozvěděl, že je příliš hodný.

Reklama

Doporučované