Hlavní obsah

Výrobce kuřiva Philip Morris zvýšil tržby a odložil valnou hromadu

Foto: Philip Morris

Ilustrační foto.

Reklama

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, loni meziročně vzrostly tržby bez spotřební daně a DPH o 21,4 procenta na 17,1 miliardy korun. Čistý zisk stoupl o 4,8 procenta na čtyři miliardy korun.

Článek

Kvůli pandemii koronaviru odkládá tabáčnický gigant Philip Morris valnou hromadu, uskuteční se v pozdějším termínu. Akcionáři na ní měli schválit účetní závěrku a návrh na rozdělení zisku.

S ním mohli být spokojení, firma zvýšila meziročně tržby o 21,4 procenta na 17,1 miliardy korun. Čistý zisk stoupl o 4,8 procenta na čtyři miliardy korun.

„V těchto dnech a týdnech prožíváme zcela mimořádnou situaci, která vyžaduje především ohleduplnost vůči ostatním. Abychom neohrozili zdraví a bezpečnost svých akcionářů, kolegů a spolupracovníků, rozhodli jsme se odložit konání řádné valné hromady z původního termínu 24. dubna 2020 na období, kdy bude její konání bezpečné,“ uvedla předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Reklama

Doporučované