Hlavní obsah

Výrobce nákladních aut MAN propustí více než čtvrtinu zaměstnanců

Foto: Za Autobusy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Dceřiná společnost Volkswagenu, výrobce autobusů a nákladních aut MAN, se chystá v rámci šetření propouštět. Klesající poptávka v době pandemie ji přinutila propustit více než 25 procent pracovní síly.

Článek

Německý výrobce nákladních aut a autobusů MAN propustí v Německu a Rakousku až 9 500 lidí, tedy více než čtvrtinu zaměstnanců.

Dceřiná firma Volkswagenu, který vlastní i českou automobilku Škoda Auto, tím chce do roku 2023 ušetřit 1,8 miliardy eur (47,8 miliardy Kč). Výrobci nákladních vozů byli pod tlakem kvůli klesající poptávce už dříve, jejich problémy ale ještě prohloubil koronavirus.

MAN zaměstnával v loňském roce podle informací na svém webu celosvětově zhruba 37 000 lidí. Pracovní místa bude firma rušit ve všech odděleních a výroba a vývoj se mají přestěhovat. Závody v rakouském Steyru a Plauen a Wittlich v Německu by se měly úplně zavřít.

Podle agentury DPA se o větším rušení pracovních míst ve firmě hovořilo už delší dobu, média psala o 6 000 pozicích. Cílem restrukturalizace je dosáhnout do roku 2023 provozní návratnosti tržeb ve výši osmi procent, uvedla firma.

Reklama

Doporučované