Hlavní obsah

U Hlávkovy koleje volali politici po soudržnosti a jednotě

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Záznam živého vysílání Seznamu z oslav 17. listopadu u Hlávkovy koleje

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Slavnostní akce k výročí listopadových událostí začínají.

Článek

První vzpomínková akce k výročí událostí 17. listopadu se stejně jako loni odehrála u Hlávkovy koleje na Novém Městě v Praze 2.

Loni pietní připomínka na tomto místě patřila k nejcitovanějším akcím 17. listopadu, především díky projevu premiéra Bohuslava Sobotky, který promluvil o migrační krizi, o rasové, etnické a náboženské snášenlivosti a o tom, jak bychom ve složitých časech neměli podléhat populistům.

„Odmítám, abychom dvacet šest let po Sametové revoluci ztratili odvahu být demokraty. Strach a panika nesmí ovládnout naši mysl a naše srdce,“ řekl mimo jiné.

Letos premiér opět vystoupil, na rozdíl od minulého roku přednesl krátký standardní projev, v němž řekl, že je potřeba, aby společnost zůstala soudržná a odolná proti zpochybňování hodnot.

„Posunuli jsme osud země správným směrem. Uvolnili jsme obrovské množství energie národa, který dostal možnost být opět úspěšný,“ uvedl premiér.

Kromě něho promluvil u Hlávkovy koleje předseda Senátu Milan Štěch. Připomněl, že výročí 17. listopadu by se neměla využívat k politické propagandě.

Mezi několika dalšími řečníky – bojovníky za svobodu a akademickými činiteli – vystoupil také slovenský velvyslanec v Praze Peter Weiss.

Ještě před tím se ministři a další politici vytřídali u památníku na Národní třídě.

ČTĚTE k 17. listopadu:

Marta Kubišová poprvé od listopadu 1989 zazpívala na balkoně Melantrichu

Reklama

Související témata:

Doporučované