Hlavní obsah

Vyšetřovatelé obstavili Peltovi nemovitosti. Řadu jich přepsal na manželku

Miroslavu Peltovi zajistila policie majetek.

Reklama

Vrchní státní zastupitelství zablokovalo v katastru dvě Peltovy nemovitosti v Jablonci.

Článek

Rok a čtvrt poté, co byl někdejší šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta obviněn kvůli podezření z manipulací se státními dotacemi do sportu, sáhli vyšetřovatelé na jeho majetek.

Seznam z katastru nemovitostí zjistil, že Vrchní státní zastupitelství v Praze zajistilo dvě Peltovy nemovitosti v Jablonci nad Nisou.

Usnesení zastupitelství poslalo na katastr minulý týden.

Konkrétně vyšetřovatelé zajistili třípatrový dům v centru Jablonce, v němž sídlí například bankovní pobočka, a také ještě další budovu, v níž je mimo jiné známá jablonecká restaurace.

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová nechtěla k zajištění Peltova majetku nic říct. „Pro tuto chvíli to nemůžeme vůbec komentovat,“ řekla Seznamu Bradáčová.

Miroslav Pelta na dotaz Seznamu uvedl, že mu oficiálně žádné rozhodnutí o zajištění majetku zatím nebylo sděleno.

„Já vůbec nic nevím, nikdo nás neinformoval, písemně nic nepřišlo. Jestli říkáte, že se v katastru něco děje, nějaké blokace a zápisy, budu to teď muset zjišťovat, to je jasné,“ uvedl Pelta.

Zpověď Miroslava Pelty: Čelím útoku na rodinu 

Video: Seznam Zprávy

Peltův advokát Bronislav Šerák uvedl, že neví, proč se vyšetřovatelé rozhodli majetek zajistit. Dokument nezískali od policie ani od katastru nemovitostí. „Je to nestandardní. Takové kroky (zajištění majetku) se dělají na začátku vyšetřování, ne na konci,“ dodal Šerák.

Seznam také zjistil, že fotbalový boss v poslední době převedl řadu svých nemovitostí na manželku. Jde například o pozemky na Liberecku, pozemky v Černolicích nedaleko Prahy nebo nemovitosti v Hrubé Skále.

„Proč jsem v poslední době přepisoval některé nemovitosti na manželku? To je myslím naše interní věc, to s tou mojí kauzou, ve které jsem obviněn, žádnou souvislost nemá, vážně ne,“ řekl Pelta.

V chodu fotbalového klubu v Jablonci, který vlastní, podle Pelty k žádným změnám nedošlo.

„V klubu FK Jablonec se nic nemění, tam jsem pořád držitelem majoritního vlastnického podílu,” řekl Pelta.

„Ale hrajeme teď dobře, ne?“ dodal na otázku Seznamu.

Reklama

Doporučované