Hlavní obsah

Vyšetřovateli kauzy Čapí hnízdo došla trpělivost. Zvažuje odchod od policie

Foto: Michal Šula / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Pavel Nevtípil s médii nekomunikuje po celou dobu vyšetřování kauzy premiéra Andreje Babiše.

Reklama

Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo Pavel Nevtípil vážně zvažuje kvůli těžkostem spojeným s případem odchod od policie, napsal server Neovlivní.cz.

Článek

„Mluvil o tom, že chce odejít. Říkal, že toho má tak akorát. To, že státní zástupce, s kterým ten případ čtyři roky řešil, ve finále couvne, byla pro něj pověstná poslední kapka,” uvedl zdroj z bezpečnostní komunity, který má o personálních otázkách v pražské policii detailní informace pro Neovlivní.cz.

Dřívější informace daného zdroje o odchodech ředitele pražské policie Miloše Trojánka a jeho náměstka Ivana Smékala se podle serveru potvrdily.

Stejnou informaci o odchodu Nevtípila pak potvrdil serveru další zdroj. „Vypadá, že je rozhodnutý. Zatím to ale nadřízeným nepodal,” uvedl pro Neovlivní.cz.

Samotný Pavel Nevtípil na otázku, zda chce ve své práci u policie pokračovat, neodpověděl. S médii však vůbec nekomunikuje po celou dobu vyšetřování kauzy Čapí hnízdo.

Nevtípil v souvislosti s tím, že chtěl poslat premiéra Andreje Babiše za dotační podvod v kauze Čapí hnízdo do vězení, čelil opakovaným tlakům. Babiš tvrdí, že vyšetřování je vykonstruované a že je na politickou zakázku. Dříve našel Nevtípil oporu v Trojánkovi se Smékalem, kteří se ho před svým odchodem od policie zastávali.

Na začátku září státní zástupce Jaroslav Šaroch překvapivě oznámil, že prosazuje zastavení Babišova stíhání.

Reklama

Doporučované