Hlavní obsah

Vyšetřují vás, slyšela podnikatelka. A pak dostala nabídku: Sto tisíc a spis zmizí

Svět bez obalu: Advokát chtěl po klientce 100 tisíc za to, že nechá sprovodit ze světa její policejní spis. Jsou do kauzy zapleteni i olomoučtí policisté?Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Iveta Štětinová tvrdí, že jí advokát nabídl, že nechá výměnou za tučnou částku sprovodit její policejní spis ze světa. Jsou do kauzy zapleteni i olomoučtí policisté?

Článek

Iveta Štětinová je podnikatelka z Olomouce. Provozuje kosmetický salon a k tomu organizuje rekvalifikační kurzy mimo jiné i pro uchazeče o zaměstnání z úřadu práce. A právě v jejím salonu v únoru loňského roku zatkla policie olomouckého advokáta Pavla Andrleho, když si šel pro odměnu za službičku, kterou slíbil zařídit.

Celá akce začala už o dva měsíce dříve, před Vánoci 2017.

„Zhruba v polovině prosince 2017 mě kontaktoval můj bývalý právník Andrle a chtěl si se mnou sjednat schůzku,“ vzpomíná Iveta Štětinová. „Nechápala jsem z jakého důvodu, protože jsme spolu minimálně tři, čtyři roky nic neřešili.“

Jak dále popisuje, přišla k němu do kanceláře, kde ji Andrle vyzval, aby si v chodbě odložila bundu i kabelku. „Abych s sebou neměla ani kabelku, ani mobil. Bylo mi to divné, protože ho znám sedm let a nic takového po mně nikdy nepožadoval,“ popisuje průběh inkriminované schůzky Štětinová.

Když měl advokát jistotu, že ho nikdo neodposlouchává, měl vyrukovat s podivnou nabídkou. „Sdělil mně, že na hospodářské kriminálce je na mě nějaký spis a že má možnost, aby jeho kamarád, který tam pracuje, smetl věc ze stolu. Za sto tisíc. Ty peníze měly být údajně pro toho policistu,“ pokračuje Štětinová.

Jak se podnikatelka zachovala? Zaplatila advokátovi, nebo se obrátila na policii? A šlo o sólovou akci advokáta, nebo s ním skutečně na vydírání klientky spolupracoval některý z olomouckých policistů?

Odpovědi v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Redakční poznámka: Do textu jsme doplnili místní příslušnost vyšetřovaného advokáta Pavla Andrleho, aby nemohl být ani čtenáři zaměňován za svého jmenovce, advokáta Pavla Andrleho, který svou praxi vykonává v Ostravě.

Reklama

Doporučované