Hlavní obsah

Vysíláme největší zápas Bundesligy. Sehnat lístek na Bayern-Dortmund je beznadějné, říká Karel Krejčí, host přenosu

Karel Krejčí povede v novém kvalifikačním cyklu reprezentační výběr do 21 let. V sobotu bude hostem přenosu Televize Seznam z utkání Bayern Mnichov-Borussia Dortmund.Video: David Janeczek

 

Reklama

Přiznává, že ho magnet německé Bundesligy vábí opravdu velmi silně. „Dva dny před tím, než jste mi zavolali, jsem se začal shánět, jestli by se lístek na utkání Bayern Mnichov-Borussia Dortmund, nedal někde sehnat. Řekli mi ale, že je to úplně beznadějné,“ říká Karel Krejčí, trenér české fotbalové reprezentace do 21 let, který si exkluzivní utkání nakonec užije coby host sobotního přenosu na Televizi Seznam. Ten začíná v 18:15.

Článek

Sedm kol před koncem vede Borussia bundesligovou tabulku o 2 body. Ale míří na Bayern. „Asi se dá říct, že výsledek sobotního utkání už do té mistrovské hry hodně napoví. Osobně bych asi víc věřil zkušenostem Bayernu,“ říká Karel Krejčí.

„Dortmund má velmi mladé, nadějné mužstvo, lze očekávat, že mu může patřit budoucnost. Disponují skvělou přechodovou fází. A klíčem k úspěchu ve vzájemném utkání bude, jestli se Bayernu vhodně zvolenou taktikou podaří právě tuhle dortmundskou zbraň otupit,“ pokračuje padesátiletý trenér.

S prostředím vyprodané mnichovské arény učinil osobní zkušenost na podzim 2013, když sem přijel s plzeňskou výpravou, coby asistent Pavla Vrby, k utkání Ligy mistrů.

„Měli jsme tenkrát problémy se sestavou, několik hráčů scházelo ze zdravotních důvodů a nastoupili jsme vlastně bez klasického hrotového hráče, vpředu se pohyboval jen Dan Kolář,“ vybavuje si. „Domácí nám nedali nejmenší šanci, skončilo to 5:0. Ale v domácím prostředí už jsme měli uzdravené hráče k dispozici a měli jsme na to uhrát s velkým favoritem i remízu.“ Nakonec skončilo plzeňské druhé utkání s Mnichovem ve Štruncových sadech 0:1.

„Do Mnichova jsem pak jel na Bundesligu několikrát coby asistent trenéra, když jsme byli s Pavlem Vrbou u reprezentačního áčka, jezdíval jsem se dívat na výkony českých hráčů, kteří na Bayernu v dresu jeho soupeřů nastupovali,“ podotýká Krejčí.

Sledujte sobotní přenos na Televizi Seznam

Bayern Mnichov – Borussia Dortmund

Kdy: 6. dubna v 18:15

Kde: Televize Seznam

S kým: Moderátor Jiří Hošek uvítá ve studiu Karla Krejčího, kouče reprezentace do 21 let, a Luďka Mádla, fotbalového experta Seznamu, přenos komentují Radek Barkman a Jaromír Bosák.

Trenéra, který před třemi lety přivedl Viktorii Plzeň k titulu coby hlavní kouč, najdeme nyní ve službách fotbalové asociace, nyní pracuje jako kouč reprezentačního výběru hráčů do 21 let. Kvalifikace začíná v září, nyní je tým v přípravné fázi.

„Už jsme absolvovali soustředění ve Španělsku, v jehož rámci jsme remizovali s Islandem 1:1 a pak se nám podařilo porazit Mexiko 4:0. Ruku na srdce, kdo viděl prvních dvacet minut utkání, toho by asi nenapadlo, že můžeme tak vysoko vyhrát, ale jsme za to samozřejmě rádi. Uhrát proti tak silnému soupeři tak pěkný výsledek se hned tak nepovede,“ těší Krejčího.

V klíčovém utkání o titul bude Bayern hodně spoléhat na kanonýra Roberta Lewandowského.Video: DIGI Sport

Branku Islandu vstřelil ostravský Ondřej Šašinka. Češi hráli v sestavě Jedlička – D. Souček, Plechatý, Chaluš, Holík – Sadílek, Janošek (79. Krejčí) – Vaníček, Matoušek, Granečný (67. Žitný) – Drchal (67. Šašinka).

Právě Šašinka skóroval dvakrát i proti Mexiku, další branky přidali Graiciar s Žitným. Sestava vypadala následovně: Trmal – Douděra, J. Král, Chaluš, Holík – Sadílek, Krejčí – Graiciar (65. Vaníček), Bucha (75. Matoušek), Žitný (65. Granečný) – Šašinka (75. Drchal).

„V červnu nás ještě čeká soustředění v Kaprunu, v Rakousku bychom měli sehrát další dva zápasy. Soupeři ještě nejsou zcela potvrzení, ale měli by být opět kvalitní,“ slibuje si Krejčí.

Sledujte fotbalové přenosy Televize Seznam

Sobota 6. dubna: Bayern Mnichov – Dortmund

Neděle 14. dubna: Liverpool – Chelsea

Neděle 21. dubna: Real Madrid – Bilbao

Sobota 27. dubna: AS Řím – Cagliari

V kvalifikaci potom čekají postupně Litevci, Řekové i týmy Skotska, San Marina a Chorvatska. Vítězové skupin a ten nejlepší ze druhých míst postupují přímo na šampionát, další druhé čekají barážová střetnutí.

Zajímavé je, že první čtyři střetnutí kvalifikace sehrají „lvíčata“ na domácí půdě. „Přišlo mi to po losu až trochu nedůstojné, když místo toho, aby sled zápasů určil počítač, jako je tomu u A týmů, následovalo tentokrát dohadování se soupeři… Ale určitě je lepší začínat sérií zápasů doma, než aby to bylo opačně a čekaly nás zkraje třeba tři zápasy venku.“

Unikl vám díl Jiné ligy o Dukle Praha? Můžete si ho pustit právě tady a teď.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované