Hlavní obsah

Vyškovské vodárny staví nový areál za více než 118 milionů Kč

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Společnost Vodovody a kanalizace Vyškov buduje nový areál, investice je za 118,5 milionu korun bez DPH. Vzniknou nové budovy, staré šly k zemi, protože nebylo je možné opravit.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí firmy Swietelsky stavební Zdeněk Zuntych.

„O rekonstrukci areálu se mluvilo přes dvě desítky let. Vznikl v 70. letech jako dočasné zařízení staveniště výstavby skupinového vodovodu Vyškov a nebylo ho možné rozšířit ani zčásti rekonstruovat. Současným požadavkům na sklady, logistiku, zázemí pro zaměstnance a zákazníky nevyhovoval,“ uvedl ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Vyškov Vladimír Kramář.

Práce v areálu v Brněnské ulici začaly v červenci, v první řadě šlo o demolici současných provozů, především nevyhovujících garáží, skladů a hlavní administrativní budovy. Hotovo by mělo být v květnu 2022.

„Máme za sebou už zhruba 90 procent demoličních prací a intenzivně probíhá zakládání budoucích objektů. Během tří měsíců jsme roztřídili, odvezli a ekologicky zlikvidovali na 1200 metrů krychlových stavební suti a 1500 metrů krychlových vytěžené zeminy,“ uvedl Jaromír Baláž, jednatel společnosti JB Stavební ze skupiny Swietelsky. Společnost zakázku získala ve výběrovém řízení.

Na uvolněném místě budou objekty, které investorovi zajistí lepší provozní uspořádání. Základem nových budov bude převážně kombinace železobetonových a ocelových konstrukcí, doplněná hliníkovými výplněmi.

Nové sklady budou mít výměru 600 metrů čtverečních, garáže 450 metrů čtverečních a administrativní budova nabídne 1680 metrů čtverečních užitné plochy. Rekonstruovaný objekt provozního střediska bude disponovat 870 metry čtverečními. Součástí zakázky jsou i inženýrské sítě, komunikace a parkovací plochy.

Společnost Vodovody a kanalizace Vyškov spravuje 628 kilometrů vodovodních sítí, 309 kilometrů kanalizačních sítí, pět úpraven vody a 13 čistíren odpadních vod. Akcionáři společnosti jsou města a obce z Vyškovska, největší podíl drží vedle okresního města Bučovice, Slavkov u Brna a Rousínov.

Reklama

Doporučované