Hlavní obsah

Výstavba Domu dětí a mládeže v Ústí nad Orlicí se prodlouží a prodraží

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Výstavba Domu dětí a mládeže v Ústí nad Orlicí se o několik měsíců prodlouží a mírně prodraží. Původně radnice předpokládala, že stavba skončí v prosinci, nyní prodloužila termín do konce dubna 2021.

Článek

Epidemie koronaviru promluvila do stavby Domu dětí a mládeže, ale za zpoždění mohou i nedostatky v projektové dokumentaci. „Nic to ale nemění na našem původní záměr města, který počítá s otevřením na školní rok 2021/2022. Měli jsme v termínech velkou rezervu,“ uvedl starosta Petr Hájek (sdružení Oušťáci).

Před otevřením nového Domu dětí a mládeže město musí vybavit interiéry budovy. Chce také upravit okolní plochy, což nebylo součástí projektu.

Kvůli změnám v projektové dokumentaci, zčásti požadovaným městem, se cena stavby zvýší z původních 91,2 milionu korun včetně DPH o 2,7 milionu korun. Radnice se dodatečně domluvila například na rozšíření vnitřní lezecké stěny, zábradlí na ploché střeše nebo retenční nádrži pro akumulaci dešťových vod.

V nové budově bude kromě základních kluboven mimo jiné i tělocvična. Dopoledne ji budou využívat i žáci Základní školy Komenského, protože druhý stupeň školy vlastní tělocvičnu nemá a zatím si jednu pronajímá. V objektu bude i keramická dílna, taneční sál, nahrávací studio či venkovní a vnitřní lezecké stěny. Přístupná bude i zelená střecha s relaxační plochou. Ústí si na stavbu vzalo úvěr.

Dům dětí a mládeže radnice buduje v areálu bývalé textilky Perla.

Na stavbu město získalo evropskou dotaci 30 milionů korun. Uspělo v programu, který podporuje opětovné využití brownfieldů, tedy někdejších průmyslových areálů.

Reklama

Doporučované