Hlavní obsah

Výstavbu parkovacích míst u nemocnice v Hradci Králové bude koordinovat kraj

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Přípravu výstavby parkovacích míst v okolí a ve Fakultní nemocnici Hradec Králové bude koordinovat Královéhradecký kraj. Na přípravě by se měla podílet i města a obce Hradecka. V okolí nemocnice chybějí stovky parkovacích míst.

Článek

„Dopravní situace u fakultní nemocnice je dlouhodobě neúnosná. Na druhou stranu postupnými kroky dochází k její nápravě v podobě chystané výstavby křižovatky Mileta (na silničním okruhu). Vybudování parkovacích domů v areálu či blízkém okolí fakultní nemocnice je druhým krokem,“ uvedl radní kraje pro dopravu Václav Řehoř (ODS).

Na společném postupu se shodli představitelé kraje, Hradce Králové, nemocnice a více než desítky měst a obcí z Hradecka. Například by se tyto subjekty mohly společně podílet na financování nákladů na projektovou přípravu. „S pomocí Královéhradeckého kraje bychom chtěli o participaci na této investici jednat i s orgány státu,“ uvedl náměstek hradeckého primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Nyní je v areálu nemocnice oficiálních 850 parkovacích míst a dalších téměř 700 míst je na parkovištích vně areálu. Řidiči však parkují i na zákazech stání a na různých jiných místech, takže v nemocnici a jejím okolí parkuje přes 2000 aut. Loni v lednu situaci částečně zlepšilo otevření parkoviště pro 205 osobních aut, které u vjezdu do nemocnice provizorně vybudovalo město.

Zásadně by měl parkování u největšího zdravotnického zařízení na východě Čech měl vyřešit parkovací dům. Jeho výstavba závisí na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Reklama

Doporučované