Hlavní obsah

Vytížený moderátor Soukup v politice, evropský McDonald's ztratil práva na Big Mac a mráz zabil život na Měsíci

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události ze čtvrtka 17. ledna vybírala moderátorka Markéta Bidrmanová.

Článek

Pokud dřív platilo, že Jaromíra Soukupa je všude plno, teď to platí o to víc. Mediální podnikatel zakládá politické hnutí. Jmenuje se List Jaromíra Soukupa. Proč ne rovnou LuPen? ptá se Twitter. Anebo fíkový list?

Čeští vývojáři ze studia Amanita Design přebarví hlavní postavu ve své hře, uvedlo Rádio Wave. Tohle je Chuchel a takhle vypadal původně. Jako klubíčko vlasů s černým obličejem a výraznými oranžovými rty. Připomínal blackface, karikaturu osob tmavé pleti. Na základě stížností se ho autoři hry rozhodli vybělit. Teď zas čelí kritice za absurdní politickou korektnost.

McDonald's ztratil v EU práva na ochrannou známku Big Mac. Prohrál spor s irským konkurentem Supermac's. Název „Big Mac“ teď smí na půdě Unie používat i jiné společnosti. Nevadí. Ochranná známka na „hamberder“ je pořád volná. Autorem je sám americký prezident. Na Twitteru špatně napsal slovo hamburger a z hamberderu je americký hit.

Číňané se chlubili, že na Měsíci jako první vypěstovali život. Rostlinka bavlníku, kterou na odvrácenou stranu Měsíce dopravila sonda Čchang-e 4, ovšem chcípla. Její krátký život ukončila měsíční noc, kdy teplota klesá až na minus 170 stupňů Celsia. S čím budou soudruzi experimentovat dál? Bude Lajka 2?

Padesáté výročí upálení Jana Palacha si včera Češi připomněli různě. Někdo nijak. Někdo se fotil na hřbitově. A výrobce kondomů Primeros Palacha zneužil v reklamě. „Honza byl cool kid, veselej kluk a rváč. Shořel i za Tebe a Tvoje statusy na fejsíčku?,” láká ke koupi prezervativů. Opravdu chytlavý marketing!

Reklama

Doporučované