Hlavní obsah

Výzvy Do práce na kole se chce v květnu účastnit přes 1000 Brňanů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Za první měsíc se do výzvy Do práce na kole zaregistrovalo v Brně více než 1000 zájemců. Organizátoři při plánování 11. ročníku vycházejí z loňských zkušeností, kdy už květnovou akci ovlivnila koronavirová pandemie.

Článek

Připravili systém i pro účastníky, kteří pracují z domova, uvedla dnes v tiskové zprávě koordinátorka výzvy v Brně Hana Rárová z obecně prospěšné společnosti Partnerství.

Jízdy na kole, koloběžce nebo skateboardu si mohou lidé v případě home-office zapsat i pokud jsou to rekreační vyjížďky. Opět bude možné zapisovat cesty pěšky nebo běh. „Doprava na vlastní pohon je právě v době pandemie tou nejbezpečnější a nejzdravější formou dopravy a tím se výzva stává více aktuální a chce oslovit širokou veřejnost,“ uvedla Rárová.

Loni se výzvy zúčastnilo několik tisíc účastníků z více než 400 brněnských firem a institucí. Společnosti mohou zapojení do výzvy vnímat jako teambuilding a ucházet se o titul Cyklozaměstnavatel roku.

Iniciativa má za cíl dlouhodobou osvětu a změnu dopravního chování. Anonymizovaná data z cest účastníků používá Partnerství spolu s brněnským magistrátem při územním plánování cyklostezek a bezpečné infrastruktury. „Brno se totiž dlouhodobě umisťuje na spodních příčkách ankety Cykloměsto roku, je kritizováno za relativně řídkou síť cyklostezek, cyklopruhů a nedostatečnou bezpečnou infrastrukturu pro chodce a cyklisty. Kampaní Do práce na kole i osvětou šetrné dopravy chceme tuto slabinu Brna změnit,“ dodala Rárová.

Registrace potrvá do 30. dubna na webu dopracenakole.cz, celý květen se uskutečňují jízdy, procházky nebo běh a 16. června bude slavnostní vyhlášení vítězů v brněnské Otevřené zahradě.

Reklama

Doporučované