Hlavní obsah

Hynek versus Hannig. Duel dvou prezidentských kandidátů na Seznamu

Duel Jiří Hynek versus Petr Hannig.

 

Reklama

Jiří Hynek versus Petr Hannig. O Hrad se utká devět prezidentských kandidátů, dva z nich se střetli v pořadu Duel na Seznamu.

Článek

Do Duelu jsme pozvali prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka za Realisty a hudebníka a předsedu strany Rozumní Petra Hanniga.

„Moje první cesta povede do Bruselu. Chci, abychom si o svých věcech rozhodovali sami, to řeknu panu Junckerovi, že není vládcem, ale správcem Evropské unie,“ uvedl v Duelu Jiří Hynek. „Mám na kampaň tři tisíce korun, nepodporují mne miliardáři, protože vědí, že ani já bych je poté nepodporoval,“ řekl Petr Hannig.

Hannig nechce přijímat euro místo koruny. „Euro je dobré jen pro velké podnikatele, jinak to nemá žádný smysl, myslím, že v tom jsem mezi kandidáty jediný,“ prohlásil Hannig.

Nejdůležitějším tématem pro Jiřího Hynka je, aby si Češi o svých záležitostech rozhodovali doma. „Také naprosto odmítám euro, je to přežitý projekt, visí na laně, spadneme z něj, pokud na něj nastoupíme,“ uvedl Hynek. „Nejsem proti EU, ale musí se vrátit ke kořenům, vzpomenout si, proč vznikla,“ doplnil Hynek. „Zavírání očí před tím, co se děje, je v Bruselu trestuhodné.“

Hannig chce navázat na Zemana

Petr Hannig se snažil probojovat do vysoké politiky už několikrát, neúspěšně se například pokoušel získat post senátora. Stranu zdravého rozumu původně založil proto, že se mu nelíbilo, že v českých médiích hraje zahraniční produkce a mladí čeští skladatelé podle jeho názoru mají pak menší šanci na prosazení. Hannig spolupracoval s řadou tuzemských umělců, pro Lucii Bílou například napsal její někdejší hit Neposlušné tenisky. Hannig tvrdí, že by chtěl navázat na politiku Miloše Zemana, volil by ale jiné chování.

Hynek, vyslanec českého průmyslu

Prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky Jiří Hynek bojuje o hlasy voličů s podporou Realistů. Stejně jako oni vepsal do programu jako prioritu obranu národních zájmů. Jako hlava státu by se podle svých slov snažil být vyslancem českého průmyslu v zahraničí, prosazoval by národní zájem a jeho prioritou by byla bezpečnost. Trvá také na tom, že Evropská unie se musí změnit, pokud se nechce rozpadnout.

Reklama

Doporučované