Hlavní obsah

Vždyť makáme dost, šéfe. Zájemci o křesla ve vedení ANO se brání Babišovým výtkám

Andrej Babiš zkritizoval spolustraníky. Nikdo prý nemá místo jisté.

 

Reklama

Ano, šéfe, zařadíme vyšší rychlost. Kandidáti na místopředsedy ANO reagují na Babišovu výzvu víc makat.

Článek

Kdo bude stát nejblíž po boku suverénního lídra, rozhodne neděle, druhý den sněmu ANO. Zájemci o místa místopředsedů hnutí včera přímo od šéfa Andreje Babiše slyšeli hlavní podmínku: Musí „makat“, řečeno stranickým jazykem. A vše jako on obětovat hlavnímu cíli – tedy přesvědčivému vítězství v říjnových volbách.

„Jsou mezi námi tací, kteří se uzavřeli ve Sněmovně v Praze. Musíme se zamyslet nad tím, jestli to, že někdo dělal čtyři roky poslance, ministra nebo je hejtmanem, znamená, že automaticky bude první na kandidátce,“ řekl Babiš v sobotním projevu na kongresu v Centru pohybové medicíny v Praze na Chodově, jen pár metrů od centrály firmy Agrofert.

Babiš současné lidi ve vedení hnutí ANO i nové kandidáty o křesla vyzval, aby zařadili vyšší rychlost. Všichni na slova náročného šéfa reagují stejně – Jaroslav Faltýnek, Jaroslava Jermanová nebo ministři Martin Stropnický i Richard Brabec se domnívají, že už dnes jsou dostatečně aktivní.

„Já myslím, že jsem ty dva roky dost pracoval. Osobně se určitě pokusím zařadit trojku, ne dvojku. Své šance vidím celkem dobře,“ uvedl Jaroslav Faltýnek, který bude obhajovat post druhého muže strany.

Podle ministra životního prostředí Brabce je šéf Babiš na podřízené příliš přísný. „My si myslíme, že máme zařazenou pětku, a jemu to připadá, jako že jedeme na neutrál,“ postěžoval si ministr, který se poprvé pokusí získat post místopředsedy.

Reklama

Doporučované