Hlavní obsah

Vzít dětem mobil znamená připravit je o jakýkoli sociální kontakt, říká autor Malého poseroutky

Malý Poseroutka? Je příjemné číst o někom, kdo dělá spoustu chyb, říká Kinney (verze se simultánním překladem).Video: Adam Junek

 

Reklama

Slaboch Greg Heffley prožívá už své dvanácté dobrodružství. „Jako komiksová postavička nikdy nevyroste,“ slibuje Jeff Kinney.

Článek

Jeho antihrdina baví čtenáře po celém světě. Deníků malého poseroutky se prodalo už na dvě stě milionů výtisků. I po deseti letech ovšem „slaboch“ Greg Heffley vzdoruje moderním technologiím.

„Je čím dál tím těžší udržet ho nadčasového a pochopitelného pro dnešní děti. Je to v podstatě stejná výzva, jako když se coby rodič snažíte u dětí vyvážit čas strávený u počítače nebo tabletu a čas věnovaný třeba sportu,“ vypráví ve Výzvě americký spisovatel Jeff Kinney, který první Deník malého poseroutky vydal před deseti lety a teď mu vychází již dvanácté pokračování s podtitulem Výprava za teplem.

Jaké vidí rozdíly ve svém vlastním dospívání a životě svých dětí? Čím děti inspirovat ke čtení knih? Je cestou zakazovat dětem mobily a počítače? Přežil by týden bez mobilu on sám? Proč se Amerika rozděluje na politikou zatížená města a netečný venkov? I o tom v rozhovoru nahoře ve videu s českým tlumočením. Originální anglickou verzi naleznete níže:

Moderní technologie mě děsí, tvrdí spisovatel Jeff Kinney (verze v původním znění).Video: Adam Junek

Reklama

Související témata:
Dospívání

Doporučované