Hlavní obsah

Vznik 4 Tenorů? I pro mě to byl překvapivý krok v kariéře, říká Pavel Vítek

Magazín Slavní: Pavel Vítek zavzpomínal na začátek kariéry a rozmluvil se i o nových projektech. Patří mezi ně uskupení 4 Tenoři.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Setkali jsem se na Karlštejně, poblíž kterého Pavel Vítek bydlí a také zde často vystupuje. Jak sám říká, je to pro něj místo přímo osudové.

Článek

„Za ty roky se ta krajina kolem stala nedílnou součástí mého života. Jsem tady šťastný, jsem tady rád a myslím, že už bych neměnil,“ rozjímá populární zpěvák.

Na Karlštejně i často vystupuje. Jak ale spolupráce vznikla? „Především tak, že jsme se sem přestěhovali, skamarádili se s kastelánem a s lidmi z obce a začali přemýšlet, co udělat, aby se to tu trošku rozpohybovalo. Zkrátka aby se tu něco dělo,“ vzpomíná Pavel Vítek. A to se jim s partnerem, producentem Janisem Sidovským, povedlo.

Nejprve Pavel Vítek natočil na Karlštejně klip k písni Do věží. Mimochodem, tu mu Karel Svoboda věnoval darem, takže ji mohl jako první po Waldemaru Matuškovi nazpívat.

Pak sem přesunuli rovnou celý muzikál Noc na Karlštejně: už několik let je nedílnou součástí letní scény.

A nyní zde Vítek vystupuje i s uskupením 4 Tenoři, které je překvapivým krokem v kariéře i pro něj samotného.

„My jsme se s kluky znali ze společných šaten a jevišť, ale nikdy jsme spolu nezpívali. Pak když jsme jednou zpívali společně v rámci festivalu Proms jednu píseň dohromady, tak jsme zjistili, že nám to spolu hezky zní, a hlavně – že nás to baví. Možná je to zajímavé i tím, že dva z nás jsou vyšší tenoři a dva z nás jsou nižší tenoři, což jsou nejvyhledávanější hlasy pro muzikály. A dohromady to dává něco, co funguje,“ věří Vítek.

Jaké jsou aktuální plány 4 Tenorů a kde vlastně Vítkova kariéra začala? To zjistíte v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované