Hlavní obsah

Zemanův inzerát je nešťastný a ublíží mu. Babiš ve vládě je nemyslitelný, říká místopředseda Sněmovny Hamáček

Kandidát na předsedu ČSSD Jan Hamáček na Seznamu.

 

Reklama

První vláda Andreje Babiše důvěru Sněmovny nedostala. Včera proběhlo jednání zástupců ANO a ČSSD. Vznikne nová vláda? Hostem Výzvy Renaty Kalenské je místopředseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

Článek

„Bylo to konkrétní jednání, kde nikdo nekřičel a nevyhrožoval,“ říká místopředseda ČSSD Jan Hamáček. Obě strany se dohodly, že jednání budou pokračovat. Sejít se mají expertní skupiny, které budou hledat případnou shodu na programu. O účasti ČSSD ve vládě by se rozhodlo po sjezdu strany, jenž se uskuteční v únoru.

Právě Hamáček na začátku ledna také oznámil, že bude na sjezdu v Hradci Králové kandidovat na předsedu strany. „Chci pomoci sociální demokracii se postavit na nohy, abychom my, sociální demokraté, byli znovu silou, která pozitivně ovlivňuje život v zemi,“ řekl ke své kandidatuře.

V druhém kole prezidentské volby bude volit Miloše Zemana. „Pan prezident mi v politice hodně pomohl. Nebudu nikoho přesvědčovat, ať volí Zemana, či Drahoše,“ dodal.

Přestal Andrej Babiš vadit ČSSD? Bude muset být případná vláda bez něho? Budou vládu podporovat komunisté? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované