Hlavní obsah

Vzpomínáte na brněnské Bobycentrum? Bylo to úplně jako v Las Vegas

Také rádi posloucháte Jindřicha Šídla, když vzpomíná na devadesátá léta? A tu o Bobycentru v Brně jste slyšeli?Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

To nejlepší z 90. let se neodehrávalo jen v Praze, ale také v probouzejícím se Brně. Tehdy tam totiž stavěli neuvěřitelné věci, jak připomíná v rubrice Devadesátky ze satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřich Šídlo.

Článek

Tehdy bylo Bobycentrum nejzářivější symbol kapitalismu. Byl v něm hotel, showhall, diskotéka i kasino, vlastně úplně všechno, úplně jako v Las Vegas. Hned vedle na stadionu Za Lužánkami při slavnostním otevření Bobycentra hrála Metallica.

Jenže vlastník Bobycentra Bohumil Hrstka ještě v 90. letech zkrachoval, šel do vězení a areál začal postupně chátrat. Vypadalo to, že se stane jedním z pomníků, kterým se budeme po letech posmívat. Ale jak zjistíte v úvodním videu, nestalo se tak.

Devadesátky jsou součástí Šťastného pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. A sledovat nás můžete také na Twitteru, Instagramu nebo Facebooku.

Reklama

Související témata:
Cosmopolitan Bobycentrum

Doporučované