Hlavní obsah

Vztahy v královské rodině: Je Meghan andělská mrcha? A čím se podobá Dianě?

Rebelka v britské královské rodině Meghan. Jaké dělá chyby?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Dámy, která z nás někdy nezatoužila být princeznou? Jenže život takové princezny nebývá vždycky med. Vyprávět by mohla britská vévodkyně Meghan, která si občas sama naběhne. Tu a tam porušuje protokol, nosí nevhodné oblečení, vztahy s rodinou nejsou tudíž ideální. Není ale jedinou rebelkou v historii britské královské rodiny.

Článek

Všichni se dlouho domnívali, že poměry v paláci jsou vesměs v normě. Všichni se milují, všichni si rozumí. Naopak. Je to docela drama.

Meghan vs. královská rodina

Všechno to začalo kaplí sv. Jiří. Ta pamatuje už mnoho důležitých svateb. Jenže Meghan byla první nevěstou, které tyto honosné prostory tak nějak nevoněly. Kvůli nepříjemnému zápachu v historické budově dokonce žádala o osvěžovače vzduchu, jež by s puchem zatočily. Jenže sama Alžběta II. to zamítla. A už od té doby se na vévodkyni ze Sussexu dívá skrz prsty. Královna ale není jediná, kdo má s novou členkou rodiny problém. Hned v závěsu je vévodkyně z Cambridge Kate, a skřípe to už i mezi oběma princi, Williamem a Harrym.

Meghan vs. Kate

„Válka” mezi oběma vévodkyněmi je v poslední době jedním z oblíbených témat nejen britských deníků. Jednoduše řečeno nejsou úplně kamarádkami a na mnoho věcí mají zcela odlišný názor.

Třeba na výchovu potomků. Kate rodila v nemocnici svaté Mary, Meghan preferuje domácí porod. A pokud by se jí narodil chlapec, odmítá, aby nosil krátké kalhoty, ve kterých lidé často vidí synka prince Williama a Kate. Tradice má Meghan prostě na háku. I proto je vévodkyně ze Sussexu označována často jako hurikán Meghan nebo Andělská mrcha.

Královská rodina vs. Vánoce

Blíží se Vánoce a ani ty v paláci nebudou asi šťastné a veselé. William a Kate prý kvůli husté atmosféře raději odjedou k Middletonům. Harry s Meghan naopak zůstanou s královnou Alžbětou. Tradičně přitom platilo, že královská rodina tráví Vánoce společně. Podle odborníků na královskou rodinu jsou rozdělené sváteční cesty obou princů známkou hlubších rozporů.

Meghan vs. protokol

Vévodkyně ze Sussexu se už několikrát na veřejnosti objevila v nevhodném oblečení nebo obuvi. Odhalená ramena, krátké sukně nad kolena, hlava bez klobouku na oficiálních příležitostech nebo třeba tenisky. To všechno by mělo být pro manželku prince Harryho tabu. Jenže není. Není ale jedinou rebelkou v historii královské rodiny. Vzpomeňte si na princeznu Dianu.

Diana vs. protokol

Ani lady Diana si často s pravidly oblékání britské královské rodiny nelámala hlavu. Civilně oblékala i oba svoje malé syny a sama si uměla vzít naopak i hodně sexy šaty. Posílala svoje kluky do školy, brala je do fastfoodu nebo s nimi jezdila autobusem či metrem. Nepřípustné.

A vztahy? Diana měla stejný problém zapadnout jako Meghan. To se píše v médiích. Jak všechno je a bylo ve skutečnosti, ví ale jenom sama královská rodina.

Úvodní reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

A sledujte nás také na

Reklama

Související témata:

Doporučované