Hlavní obsah

Vzteklá Williamsová, oslava Stalinových narozenin a dvakrát Ed Sheeran

Den očima Olivera Sáluse.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pět aktuálních nejzajímavějších událostí vybíral Oliver Sálus.

Článek

80 tisíc lidí dva dny po sobě – to je úspěch britského zpěváka Eda Sheerana.

Zázračný kluk s kytarou, bývalý bezdomovec, zrzavý zpěvák Ed Sheeran přilákal do pražských Letňan hned dva dny po sobě osmdesát tisíc lidí. Osmadvacetiletý zpěvák má ve své sbírce čtyři ceny Grammy. Jeho singl Shape of You se dokonce stal nejčastěji streamovanou skladbou na Spotify. Ed v Letňanech vystoupil bez kapely úplně sám a kompletně naživo. A diváky zabavil. Letošním nejpočetnějším shromážděním se ale nestal. Na Letnou v červnu přišlo lidí mnohem víc…

Ano, jsi nejznámější tenistka, kurty nám tu ale ničit nebudeš, Sereno!

V Londýně pokračuje slavný tenisový Wimbledon a známá Američanka válí. Teď ale bude muset sáhnout do peněženky. Začátkem turnaje poničila travnatý dvorec poté, co vztekle odhodila raketu. A trest pro tenisovou královnu? Pokuta čtvrt milionu korun. Udržovat dokonalé podmínky na travnatých dvorcích slavného All England Clubu je opravdová alchymie a Britové na svůj perfektně zastřižený trávník jednoduše nedají dopustit.

Jo jo, karma je zdarma. Celou dekádu si dělá ze soupeřů legraci, až se mu to nakonec vymstilo.

Zápasník UFC Ben Askren je známý svou prořízlou pusou a narozdíl od známějšího Conora McGregora si za své ostré řeči bez špetky elegance publikum spíše znepřátelil. K radosti všech přítomných pak v zápase s Jorgem Masvidalem skončil už po pěti vteřinách. Dostal rychlé koleno přímo na vypína a bylo hotovo. Tohle byl navíc vůbec nejrychlejší knockout v historii UFC.

Na Sibiři se slavilo 140 let od narození Stalina. Nikomu nevadilo, že se narodil v prosinci

Rusko je krajinou různorodých a mnohdy i zvláštních jevů. Před 140 lety se narodil Josif Stalin. V ruském Novosibirsku na počest tohoto výročí uspořádali festival. Nikomu z účastníků příliš nevadilo, že je tento sovětský diktátor zodpovědný za miliony mrtvých a ani to, že se narodil až v prosinci. V Novosibirsku se festival s názvem Den pravdy koná už 12 let.

Uvedení skládacího smartphonu na trh jsme uspěchali, sype si na hlavu popel šéf Samsungu

DJ Koh v rozhovoru pro Independent přiznal, že Samsung to s novým skládacím telefonem prostě uspěchal a uřízl si pořádnou ostudu. Telefony jako první obdrželi recenzenti světových médií, kteří s negativními reakcemi neotáleli. Obraz se v určitých částech displeje při ohýbání přestává zobrazovat a displej je velmi náchylný na poškození. Kdy přesně se na pultech obchodů novinka objeví, však výrobce zatím neprozradil.

Reklama

Související témata:

Doporučované