Hlavní obsah

Westernové městečko Boskovice nabídne představení Vinnetou I.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letošní premiérou Westernového městečka Boskovice na Blanensku bude představení Vinnetou I., jde o převedení stejnojmenného filmu z roku 1963 do divadelního představení.

Článek

Lákadlem budou akční scény, pyrotechnické efekty a například i scéna, kdy lokomotiva najede do boční stěny Salonu, řekl dnes na tiskové konferenci jednatel městečka Luboš Procházka. Návštěvníci budou moci představení zhlédnout od poloviny července.

Vinnetou I. je prvním z filmů o náčelníkovi Apačů, které byly natočeny podle románů německého spisovatele Karla Maye. Vinnetou se v příběhu seznamuje s mladým zeměměřičem, který přijíždí na Divoký západ, aby dohlédl na stavbu železnice. Později dostane přezdívku Old Shatterhand. Vinnetou spolu s ním pak čelí zlosynovi Santerovi.

„Vinnetou je klasika, na těch románech jsme vyrůstali, četli jsme knížky pod peřinou, i já je takto četl. Jde o nádherný příběh. Mladší generace už Vinnetoua skoro nezná, rodiče jim ho ale prostřednictvím našeho představení mohou ukázat. Navíc ho uvidí naživo, to je přece jen něco jiného než v televizi,“ uvedl Procházka.

V přírodním amfiteátru městečka pro 450 diváků vyrůstala scéna pro představení několik měsíců. Tvoří ji přesné kopie budov z filmu, jednopatrový Salon, sídlo Apačů nebo nádraží městečka Roswell. Tvůrci kvůli představení nechali postavit například 60 metrů dlouhé kolejiště s tunelem, také funkční, třítunovou lokomotivu, kopii té historické. Vzniklo i jezírko připomínající řeku Rio Pecos, zajímavostí je i devítimetrový vodopád. Do představení jsou zapojeni i jezdci na koních, diváci uvidí například přepadení Roswellu, kdy k nejaktraktivnějším bude patřit okamžik, kdy lokomotiva najede do boční zdi jednopatrového Salonu.

Boskovické westernové městečko je spolu se Šiklovým mlýnem největším zařízením prezentujícím v Česku Divoký západ, atrakcí jsou mimo jiné repliky tehdejších budov. Ročně ho navštíví desítky tisíc lidí.

Reklama

Doporučované