Hlavní obsah

WikiLeaks provokuje Trumpa, nabídl sto tisíc dolarů za nahrávku jeho schůzky s šéfem FBI

WikiLeaks nabízí sto tisíc dolarů za nahrávku lednové konverzace Trumpa s Comeym.

 

Reklama

Portál WikiLeaks získal o údajnou nahrávku zájem poté, co Trump naznačil, že existuje.

Článek

WikiLeaks nabízí sto tisíc dolarů za nahrávku lednové schůzky amerického prezidenta Donalda Trumpa s bývalým šéfem FBI Jamesem Comeym, kterého Trump nečekaně vyhodil v úterý. Oficiálně své rozhodnutí zdůvodnil ztrátou důvěry.

Trump se již dříve nechal slyšet, že Comey ho na večeři po lednové inauguraci ujistil, že není vyšetřován v rámci možné vazby na Kreml během své předvolební kampaně.

Comeyho kolegové ale pro deník New York Times uvedli, že během této večeře Trump na odvolaného šéfa FBI tlačil, aby mu dal slib naprosté loajality, což Comey prý odmítl.

Nabídku WikiLeaks zveřejnil na svém Twitteru. Kromě vypsání odměny vyzval své příznivce, aby prostřednictvím bitcoinu přispěli a odměnu tak navýšili.

Výzvu napsal poté, co prezident USA rovněž na svém profilu uvedl, že než začne Comey vyzrazovat informace tisku, měl by doufat, že nikdo nemá nahrávky jejich společných konverzací.

Tento krok kritici vidí jako výhrůžku exřediteli FBI, aby si nechal diskutované informace pro sebe.

Zdali má Bílý dům zmíněnou nahrávku, jeho mluvčí Sean Spicer odmítl komentovat.

Stránky WikiLeaks sehrály velkou roli v amerických prezidentských volbách. Během předvolební kampaně vypustily obsah e-mailů demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Objevily se spekulace, že za únikem dokumentů z Demokratické strany stojí ruští hackeři pracující pro Kreml. Propojení Trumpovy předvolební kampaně s ruským vlivem nyní vyšetřuje FBI.

Reklama

Související témata:

Doporučované