Hlavní obsah

Williamsová zašla příliš daleko, řekl Roger Federer o hádce Američanky ve finále US Open

Federer promluvil o finále US Open, kde Serena Williamsová mimo jiné rozmlátila raketu a křičela na rozhodčího.Video: Marek Martinovský, AP

 

Reklama

Švýcarský tenista Roger Federer se v rozhovoru pro Sunday Times vyjádřil k aféře Sereny Williamsové při finále US Open. Ta měla podle něj od zápasu odejít, zároveň však Federer uznal, že její chování je omluvitelné.

Článek

Serena Williamsová prý „zašla příliš daleko”, když se při finále US Open rozčílila na rozhodčího. V rozhovoru pro Sunday Times to řekl švýcarský tenista Roger Federer.

Williamsová při zápase s Naomi Osakaovou vzteky rozmlátila raketu a křičela na rozhodčího poté, co jí udělil trestný fiftýn. V rozhovoru Federer řekl, že měla prostě odejít. Zároveň ale připustil, že její chování bylo omluvitelné.

Federer se v rozhovoru rovněž zmínil, že nechápe, proč byl Williamsové zakázán na French Open její přiléhavý úbor. Podobně se vyjádřil také o případu Alizé Cornetové. Ta dostala napomenutí od sudího za to, že si na kurtu převlékla tričko. Federer řekl, že byl v obou případech na straně žen.

Reklama

Doporučované