Hlavní obsah

Wolt rozšířil spolupráci u rozvozu potravin a expanduje do dalších měst

Foto: Iva Špačková, SZ Byznys, Seznam Zprávy

ilustrační foto.

Reklama

Start-up pro doručování jídla Wolt pokračuje v přibírání partnerů z maloobchodu. Potraviny začíná rozvážet pro řetězec prodejen Žabka a vietnamskou síť večerek Daily Fresh Foods.

Článek

Kromě toho rozšiřuje své služby do dalších měst, jídlo z restaurací nově dováží v Liberci, informovala společnost.

Wolt zatím bude potraviny doručovat z deseti prodejen Žabka v Praze a Brně, kde garantuje doručení do 30 minut. „Postupně se budeme snažit přidávat i další,“ uvedl šéf českého Woltu Jan Foret. Doplnil, že spolupráce se sítí Žabka firmě pomůže zásadně rozšířit nabídku potravin.

Síť prodejen Žabka je součástí skupiny Tesco. Čítá zhruba 130 obchodů, které provozuje asi stovka franšízantů. Nákupy už dříve začala v Praze rozvážet prostřednictvím společnosti Bolt. V této spolupráci bude nadále pokračovat.

Wolt v Praze nově zajišťuje noční rozvoz, a to v centru hlavního města do 01:00 a na západě Prahy do půlnoci. Kurýři fungují do půlnoci i v Brně. „Zákazníci tak mají možnost objednávat jak potraviny, tak jídlo i v pozdějších večerních hodinách, což koresponduje právě s nabídkou večerek i prodlužováním otevírací doby restaurací, ke kterému pozvolna dochází,“ řekl dále Foret.

Lidé si podle něho postupně zvykají provádět přes Wolt běžné nákupy. Patrné to bylo o velikonočních svátcích, kdy podle něj u rozvozu potravin zaznamenali nárůst o 65 procent. Podobně úspěšné byly letos podle něj i další významné dny jako Valentýn nebo Mezinárodní den žen.

Wolt plánuje postupem času vybudovat „nákupní centrum“ a zajistit zákazníkům dovoz zboží všeho druhu. Už nyní doručuje kromě občerstvení z restaurací či kaváren, a potravin například kosmetiku, květiny, svíčky nebo deskové hry.

Největší tuzemská rozvážková firma Dáme jídlo v únoru oznámila spuštění nové služby Dáme market zaměřené na doručování on-line nákupů potravin a drogerie do půl hodiny. Službu firma zajišťuje z vlastních skladů. První vznikl v Praze 10, do konce roku jich společnost plánuje využívat až šest. V závislosti na budování sítě skladů bude rychlý rozvoz nákupů rozšiřovat nejen v hlavním městě, ale i jinde v republice.

Technologický start-up Wolt vznikl v roce 2014 ve Finsku. Nyní působí ve 23 zemích. Do České republiky vstoupil v roce 2018, služby nabízí v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci. Naposledy expandoval do Plzně a Liberce.

Reklama

Doporučované