Hlavní obsah

Woods je po autonehodě stabilizovaný, na nohy se ale zřejmě dlouho nepostaví

Tiger Woods s vozidlem vylétl v plné rychlosti z vozovky.Video: AP

 

Reklama

Nejslavnější golfista světa Tiger Woods měl v Kalifornii vážnou autonehodu. V plné rychlosti jeho auto vyletělo ze silnice. Z vozu ho museli vystříhávat hasiči. Američan je po operaci šesti zlomenin.

Článek

Nehoda se stala okolo sedmé hodiny ranní tamního času. Tiger Woods podle zprávy úřadů se svým vozidlem vylétl v plné rychlosti z vozovky, nebyly zjištěny ani žádné brzdné stopy. Automobil patnáctinásobného vítěze majorů se přetočil na střechu a skončil na boku.

„Tiger Woods byl dnes ráno v Kalifornii účastníkem autonehody, při níž utrpěl mnohočetná zranění nohou. Nyní je na operačním sále,“ potvrdil o několik hodin později Woodsův agent.

Policisté po nehodě vyloučili, že by Tiger Woods mohl řídit pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. Podle prvních zpráv z vyšetřování ve vysoké rychlosti nezvládl řízení.

Foto: Profimedia.cz

Automobil Tigera Woodse je po nehodě na odpis. Ochranné systémy golfistovi zachránily život.

Ze zničeného auta museli golfistu vystříhávat hasiči. „Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda,“ prohlásil šerif Los Angeles County Alex Villanueva.

Golfová ikona má několik vážných zranění. V losangeleské nemocnici Harbor-UCLA Medical Centre podstoupila náročnou operaci. Lékaři Woodsovi operovali tříštivou zlomeninu horní části holenní kosti, kterou stabilizovali pomocí kovové tyče. Otevřenou frakturu lýtkové kosti řešili šrouby, stejně tak zlomeniny kotníku a chodila.

„V tuto chvíli je Tiger Woods vzhůru, reaguje a regeneruje v nemocničním pokoji. Díky všem doktorům, personálu, policistům i hasičům,“ vzkázal tým golfisty na sociálních sítích.

Woods se přitom již nějakou dobu připravoval po zranění na návrat na golfové hřiště. Rekonvalescence po páté operaci zad ale nešla podle plánu. Původně se pětačtyřicetiletý Američan chtěl vrátit již v březnu, nedávno ale přiznal, že se bojí, aby vůbec stihl dubnové Masters.

Zranění Tigera Woodse jsou natolik vážná, že jeho návrat na golfový pažit je otázkou minimálně dlouhých měsíců, jestli vůbec. Nyní je stav golfové ikony stabilizovaný a čeká ho dlouhé zotavování.

Reklama

Doporučované