Hlavní obsah

Xiaomi představilo vlajkovou loď. Chce konkurovat Samsungu i Applu

Foto: Xiaomi

Xiaomi Mi 11 Ultra, který je určený pro globální trh.

Reklama

Xiaomi v pondělí představilo nový model chytrého telefonu Mi 11 Ultra, se kterým půjde na zahraniční trh. Smartphone má na zadní straně tři fotoaparáty a další displej. Společnost chce vyplnit místo, které zůstalo po Huawei.

Článek

Čínská společnost Xiaomi v pondělí uvedla na trh novou řadu smartphonů. Snaží se teď zaplnit prázdné místo na trhu, které po sobě zanechal konkurenční Huawei. Ten čelí tlaku ze strany Spojených států, podle kterých technologická firma představuje hrozbu pro americkou bezpečnost.

Novými produkty jsou Xiaomi Mi 11 Lite a Mi 11 Lite 5G, Mi 11 Pro a Mi 11 Ultra. Poslední zmíněný smartphone je podle serveru CNBC určený pro mezinárodní trh v prémiovém segmentu.

Jeho cena začíná na 914 dolarech (přes 20 000 korun) a může se vyšplhat na 1066 dolarů (přes 23 000 korun). Společnost zatím neřekla, na kterých trzích kromě Číny bude k dispozici.

S modelem Mi 11 Ultra vstupuje Xiaomi do konkurenčního boje s předními světovými výrobci Samsungem a Applem, ale také s domácími soupeři Oppo, Vivo a dalšími, kteří se v posledních letech snažili expandovat na zahraniční trhy.

Mi 11 Ultra má hned tři fotoaparáty. „V dnešní době foťák dělá telefon. Xiaomi to ví a šel v případě Ultra na maximum,“ řekl pro CNBC Bryan Ma z International Data Corporation.

Fotoaparát zabírá poměrně velkou část zad telefonu. Druhá strana obsahuje ještě jeden displej. Xiaomi Mi 11 Ultra se bude vyrábět ve dvou barevných variantách, černé a bílé.

Telefon má také 6,81palcový přední displej, připojení k síti 5G a procesor Qualcomm Snapdragon 888. „Xiaomi se po dnešním startu může bít do hrudi, ale konkurence soupeřů je tak silná, že to nemůže dlouho vydržet,“ komentuje Ma.

Xiaomi doufá, že na trhu se smartphony bude moct využít problémů společnosti Huawei. Xiaomi však také čelí kontrole ze strany USA. Administrativa exprezidenta Donalda Trumpa firmu označila za „komunistickou čínskou vojenskou společnost“. Xiaomi to však popřelo a prohlásilo, že není ve vlastnictví ani pod kontrolou čínské armády.

Konkurenční Huawei se začal kvůli americkým sankcím stahovat z globálních trhů. To částečně pomohlo Xiaomi k navýšení loňského zisku. Ve čtvrtém čtvrtletí společnost zvýšila zisk o 36,7 procenta na 3,2 miliardy jüanů.

Reklama

Doporučované