Hlavní obsah

Xiaomi slaví. K jubileu si dopřál motokáru ve spolupráci s Lamborghini

Foto: Xiaomi

Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition.

Reklama

Čínský výrobce smartphonů slaví 10 let, a tak se rozhodl svým zákazníkům a hlavně automobilovým fanouškům připomenout, že nevyrábí jenom chytré telefony. Spolu s luxusní automobilkou představil vskutku jubilejní motokáru.

Článek

Pokud by ji neprozradila loga v průčelí nebo na středech kol, žlutá barva nebo charakteristický zvuk by už milovníky automobilismu jistojistě nasměrovaly do Itálie a města Sant'Agata Bolognese. Právě odtud pochází vzpínající se býk charakterizující prestižní značku Lamborghini.

+8

Co dalšího je od Xiaomi

Společnost Xiaomi se sídlem v Pekingu chtěla ojedinělou spoluprací s automobilkou k desátému výročí své existence ukázat, že kromě chytrých mobilů a hodinek patří do jejího portfolia produktů třeba i elektrické motokáry. U nich by speciální narozeninová edice rozhodně mohla vzbudit více pozornosti než nějaká limitovaná série koloběžek nebo sada nádobí či vysavačů, které firma rovněž vyrábí.

Elektrické motokáry od čínské firmy se běžně prodávají i v Česku. Model Ninebot GoKart obyčejně stojí okolo 24 tisíc korun, na jedno nabití ujede 15 kilometrů. Rychlost dokáže vytáhnout až na 24 km/h, což umí být v malém vozítku na závodních tratích i vcelku zábavné. S nosností do 100 kilo se do něj navíc může posadit nejenom dítě, ale také dospělý.

Vylepšený závoďák

Jubilejní verze Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition maximální rychlostí limit posouvá ještě dál – a to na 40 km/h, přičemž s baterií o kapacitě 432 Wh vydrží i 25 kilometrů. Zrovna tak se ale zvyšuje i cena na 9 999 juanů bez daně, což je v přepočtu asi 31 900 korun. Speciální edice přichází nejdříve na čínský trh, o tom evropském se Xiaomi bude zřejmě ještě rozhodovat.

Čínsko-italské „autíčko“ má oproti svému standardnímu, čistě asijskému provedení navíc také akustickou imitaci motoru italských sporťáků. Ve specifikacích už se ale neuvádí, zdali jde o V8 nebo V12. Pokud by ale taková nejistota někoho vyváděla z míry až příliš – čtyři reproduktory lze přes Bluetooth v aplikaci nastavit i tak, aby se do nich mohla pouštět hudba podle libosti.

Reklama

Doporučované