Hlavní obsah

Z brazilské věznice utekly při nepokojích desítky lidí. Vězni měli pálit těla mrtvých trestanců

Při nepokojích z věznice uprchlo na 106 lidíVideo: AP

 

Reklama

Vězni ze znesvářených gangů odstartovali v brazilské věznici vlnu násilí. Při nepokojích zemřelo devět lidí, čtrnáct dalších je zraněných.

Článek

Brazilskou věznicí ve státě Goiás zmítaly nepokoje. Trestanci tam v pondělí napadli vězně z konkurenčního gangu, kteří byli ubytovaní ve vedlejší cele. Během násilných střetů zemřelo devět lidí, čtrnáct dalších je zraněných. Informoval o tom brazilský zpravodajský server G1 s odvoláním na místní úřady.

Při incidentu mělo docházet k pálení matrací i těl mrtvých vězňů. Na místě proto museli zasahovat hasiči. Více než stovka trestanců během probíhajících nepokojů z vězení uprchla. Znovu chytit se policii zatím podařilo jen 29 z nich. Dalších 127 vězňů se podle místních médií samo vrátilo poté, co si svůj útěk rozmysleli.

Situaci se pracovníkům věznice podařilo dostat pod kontrolu po dvou hodinách od vypuknutí násilí. Pomáhaly jim v tom přivolané jednotky vojenské policie.

K nepokojům ve vězení brazilského státu Goiás došlo přesně rok od zahájení vězeňské vzpoury ve státě Amazonas. Ta měla za následek více než šedesátku mrtvých. K výtržnostem docházelo v dalších věznicích Brazílie v průběhu celého ledna.

Reklama

Doporučované