Hlavní obsah

Z brněnského hotelu živě vysílali muzikanti z Česka i Slovenska

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé brněnského festivalu Pop Messe, který se v létě kvůli koronaviru neuskutečnil, dnes nabídli fanouškům alespoň živý přenos koncertů. Vysílali z prezidentského patra hotelu Cosmopolitan Bobycentrum.

Článek

Právě v blízkém okolí hotelu a kolem stadionu Za Lužánkami se měl v létě konat první ročník festivalu. Pořadatelé jej odložili na příští rok.

Myšlenka živých přenosů Pop Messe Live vznikla jako reakce na aktuální situaci, kdy jsou možnosti živé kultury značně omezené. Dramaturg Tomáš Kelar vybral pro oba nedělní streamy mladé umělce z Česka a Slovenska.

„Jde o sebevědomé projekty se silným smyslem pro identitu a víru v sebe samé. Nechtěli jsme se nechat svázat žánrovým výběrem ani koronavirovými omezeními,“ popsal Kellar.

Dnešní stream zahájila od jezírka v kopuli hotelu zpěvačka Amelie Siba, následovala formace Post-hudba, která hrála v jednom z hotelových pokojů. Navázala slovenská zpěvačka Katarzia.

Dnešní koncert doprovázela také světelná show z kopule hotelu, viditelná i z okolí. Další živý přenos je v plánu příští neděli od 19:00 do 21:30. Vystřídají se kapely Mutanti hledaj východisko, Bert & Friends, Grottup, Sinks a GTA Soundsystem.

Festival Pop Messe si klade za cíl být průsečíkem umění, technologií a urbexu, tedy poznávání opomíjených či opuštěných domů, továren či jiných objektů, které vznikly lidskou činností. Pořadatelé chtějí využít potenciál zanedbaného prostoru Za Lužánkami s bývalým fotbalovým stadionem a hotelovým komplexem postaveným ve stylu 90. let minulého století.

Vstupenky zakoupené na letošní neuskutečněný ročník zůstávají v platnosti pro nový termín 23. a 24. července 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované