Hlavní obsah

Z chaty se ozývá děsivé psí kvílení. Své psy trestám jen plácačkou

Záhady Josefa Klímy z 23. 1. 2020: Z chaty za Prahou se ozývá děsivé psí kvílení. Své psy trestám jen plácačkou na mouchy, jsou to herci, tvrdí chovatel.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Obec Lipence kousek za Prahou je poměrně idylické místo k bydlení i k rekreaci. Lesy, řeka Berounka, Údolí hvězd. Jsou to už ale téměř dva roky, kdy se pobyt zde stal pro část obyvatel, jak sami říkají, noční můrou.

Článek

Z jedné z chat se totiž v různých denních i nočních hodinách začalo ozývat někdy až děsivé psí kvílení a nářek. „Já když jsem to slyšela poprvé tady k večeru na zahradě, tak by se ve mně krve nedořezal. Protože já jsem velký milovník zvířat a psů obzvlášť, a z té chaty se začalo ozývat něco naprosto neuvěřitelného,“ říká učitelka Dana Špačková, která bydlí v domku jen pár desítek metrů od zmíněné chaty.

Tu si před necelými dvěma lety pronajal jistý Pavel Olšavský. Počet psů, které zde chová, se v čase mění. Původně byli snad dva až tři, později se narodila štěňata a v malé chatce bylo prý i 9 psů. Dnes se jejich počet ustálil na pěti. Psi jsou většinu času zavření vevnitř a jejich majitel, alespoň podle zvuků, které vycházejí z chaty, aplikuje poměrně drsnou metodu jejich výcviku.

Sousedé z okolí to špatně snáší a mají o zvířata strach. „Někdy to prostě člověk nevydrží, i když by chtěl. Je to totiž taková emoce, že ta zvířata jsou tam týraná, že na něj třeba houkneme, ať toho nechá a přestane. Na to konto nás začne agresivně napadat, že nám vypálí dům nebo že nás zabije,“ popisuje Veronika Scholze, sousedka pana Olšavského.

Rozhořčení sousedé se snažili kvílení psů a chování pana Olšavského k nim nějakým způsobem zdokumentovat. Jde ale víceméně jen o zvukové záznamy pořízené zpoza plotu. Dovnitř chaty vidět není. Přesto se prý ale pan Olšavský párkrát neudržel i venku na zahradě. „Když neposlechli, tak prostě je mlátil. Buď je kopnul, nebo je chytil vzadu za kůži a pěstí do nich mlátil. To jsem viděla na vlastní oči,“ doplňuje další ze sousedek Blanka Voborská.

„Ke svým psům se chovám jako ke své rodině samozřejmě. Umím je ale potrestat, když je zapotřebí. Plácačkou na mouchy. A ty zvuky… Už jenom když se napřáhnu, tak kvílí. Jsou to herci prostě. A sousedi jsou idioti, kteří si na mě zasedli,“ vysvětluje chovatel Pavel Olšavský a dodává, že se o zvířata stará vzorně a má je ve výborném stavu.

Jak se k celé věci staví Veterinární správa? Mají sousedé jen bujnou fantazii, nebo je psům skutečně ubližováno?

Podívejte se na celou reportáž pořadu Záhady Josefa Klímy.

Archiv pořadu Záhady Josefa Klímy najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované