Hlavní obsah

Z knihovny museli evakuovat stovky lidí kvůli podezření na únik plynu, zapáchalo exotické ovoce

Na 550 lidí se muselo v pěti minutách evakuovat kvůli zapáchajícímu ovoci durian.Video: Eva Soukeníková

 

Reklama

Australští hasiči museli evakuovat více než 500 lidí z univerzitní knihovny, měli podezření na únik plynu, jednalo se o pach ovoce durian.

Článek

Studentům začíná nejtěžší období v semestru. Australským vysokoškolákům se však objevil nečekaný soupeř. Na 550 lidí z knihovny University of Canberra muselo být evakuováno kvůli podezření z úniku plynu, jednalo se ovšem jen o pach z ovoce durian.

Zasahovaly hasičské složky i specializovaný tým, který zkoumal pomocí přístroje, zda v budově opravdu uniká plyn. „Evakuujeme budovu. Budeme vás informovat o dalším vývoji a kdy budou moci studenti zpět,” psala univerzita na svém Facebooku.

Později se ukázalo, že se jedná pouze o specifický pach jihoasijského ovoce durian, které je známé právě zápachem připomínající zkažené jídlo nebo špinavé ponožky.

Kvůli pronikavému pachu, který si lze splést s plynem, například v roce 2018 muselo nouzově přistát indonéské letadlo. Singapur ovoce zakázal nosit do metra a i několik tamních hotelů nenechává své hosty nelibě vonící ovoce nosit do pokojů.

Reklama

Doporučované