Hlavní obsah

Z kotelny budou dílny, kraj zaplatí 12 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve Střední lesnické škole ve Žluticích na Karlovarsku pokračuje přestavba bývalé kotelny a stodoly na dílny. Stavební práce by měly být dokončeny příští rok v dubnu.

Článek

Nové dílny, garáž a vybavení vyjdou na 12 milionů korun. Objekt bývalé kotelny bude po dokončení sloužit jako dílna pro traktory včetně skladu pohonných hmot. Ve stodole pak bude učebna a zázemí pro výuku dílen. „Výuka se tím přemístí do areálu školy tak, aby byla v jednom celku,“ informoval krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč (nez.).

Do dílen kraj pořídí nové vybavení přibližně za tři miliony korun. Nakoupí nové stoly, osvětlení, přístroje či nářadí. Nové dílny, které budou sloužit například žákům v oboru lesní mechanizátor, budou určeny přibližně pro 50 žáků.

Karlovarský kraj, který je zřizovatelem školy, dal opravit internát a rozvody topení a vody. Před třemi lety si škola pořídila lesnický traktor za 3,4 milionu korun. Třemi miliony korun přispěl škole kraj a zbytek škola zaplatila ze svých zdrojů.

Školu v budoucnu čeká další modernizace. Podle ředitelky Radky Stolarikové škola potřebuje opravit fasádu i podlahy. „V plánu je postavit v areálu nový skleník, záhony a zavlažovací systémy pro výuku v oboru zahradník, dále vybudovat trenažér pro budoucí lesníky. Ve škole také chybí moderní počítačová učebna,“ řekla ČTK.

Reklama

Doporučované