Hlavní obsah

Z letiště hned do volební místnosti. Fotbalisté Teplic zahájili soustředění na Kypru volbou prezidenta

Fotbalisté Teplic zamířili rovnou z letiště v Larnace do volební místnosti.

 

Reklama

Fotbalistům Teplic v pátek začalo soustředění na Kypru. Hned po přistání ale zamířili na české velvyslanectví v Nikósii, aby mohli odvolit v prezidentských volbách.

Článek

Netradiční úvod soustředění má za sebou výprava teplických fotbalistů. V pátek ráno vyrazili přes Drážďany a Mnichov na Kypr, kde jim startuje desetidenní soustředění. Ještě před startem přípravy však zamířili na české velvyslanectví do Nikósie. Celkem 27 členů hráčského kádru i realizačního týmu využilo díky voličským průkazům svého volebního práva a odvolili v prezidentských volbách. Volební účast tak dosáhla v teplickém týmu 84 %.

O možnost volit si řekli samotní hráči. „Hráči tuto možnost probírali s trenérem Šmejkalem, já jsem nezávisle na tom začal vymýšlet možnosti, jak by se účast ve volbách dala uskutečnit. Nakonec se po debatě s velvyslanectvím jako nejlepší varianta jevila možnost odvolit ihned po příletu, což pro nás znamenalo asi dvouhodinové zpoždění oproti původnímu plánu příjezdu na hotel,” uvedl teplický manažer marketingu Martin Kovařík. Dodal, že možnosti volit si je nutné vážit, a proto ji teplický fotbalový tým využil i mimo Českou republiku.

Hlavní trenér Teplic Daniel Šmejkal byl od začátku také nakloněn této možnosti. „Jsem rád, že jsme mohli odvolit. Navíc se nám povedlo poskládat program tak, aby nám to nezasáhlo do tréninkového cyklu, ale i kdybychom měli vynechat jeden trénink, tak bychom nejspíš volit jeli,” řekl teplický trenér, pro kterého to byla premiéra v podobě voleb v zahraničí.

Šanci odvolit během soustředění si pochvalují také samotní hráči: „Jsem moc rád, že nám trenér i klub umožnili zúčastnit se voleb na Kypru. I když vím, že pravomoci prezidenta nejsou velké, tak mi není lhostejné, kdo naši republiku reprezentuje u nás i v zahraničí, proto mě těší, že se můžeme aktivně účastnit i druhého kola prezidentských voleb,” říká brankář Jakub Diviš.

Z velvyslanectví v Nikósii pak teplický tým zamířil do přibližně sto kilometrů vzdálené Agia Napy, kde bude do 4. února trénovat. První utkání na Kypru čeká teplické fotbalisty v neděli proti polskému Gorniku Zabrze.

Reklama

Doporučované