Hlavní obsah

Z Libereckého kraje bude jezdit více spojů do Prahy a na Mladoboleslavsko

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Z Libereckého kraje bude od prosincové změny jízdních řádů jezdit více autobusových spojů do Prahy a na Mladoboleslavsko.

Článek

Cílem je zlepšení dostupnosti veřejné dopravy. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Přidané dálkové spoje propojí různá místa Libereckého kraje s Prahou. Například autobusové linky z Českolipska, Jablonce nad Nisou a Turnova budou do Prahy jezdit zhruba každou hodinu. Vybrané spoje pak budou z Turnova pokračovat směrem na Tanvald nebo Semily a dále do Krkonoš. Do těchto hor pojede i část mezikrajských spojů, které povedou přes Jablonec.

Více autobusů bude od 12. prosince jezdit také z Liberce do Mladé Boleslaví a nově bude odtud většina z nich pokračovat do Prahy. „Cílem není konkurovat expresním spojům komerčních dopravců, a to ani cenově. Ale ve spolupráci se Středočeským krajem chceme efektivně propojit linky z Liberce do Mladé Boleslavi a z Mnichova Hradiště do Prahy,“ uvedl Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK, která je koordinátorem veřejné dopravy v Libereckém kraji. Novinkou bude také to, že do Liberce pojede autobus z Prahy i po půlnoci. Nyní poslední vyjíždí ve 23:15.

Reklama

Doporučované