Hlavní obsah

Z miliardářské soutěže se může stát Liga stěrů, testů a kontumací

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Sport až na posledním místě. Covid-19 může evropské poháry změnit na frašku plnou zrušených a kontumovaných zápasů.

Reklama

Článek

Proč nebyl Serge Gnabry dost dobrý „zoufalci“ Tonymu Pulisovi ve West Bromwich a hlavně jak budou vypadat „covidové“ evropské poháry, kde víc než branky budou padat odklady a kontumace?

„Teď teprve uvidíme, jakou výhodou může být v evropských pohárech domácí prostředí,“ ušklíbli se svorně oba hosté nejnovější epizody podcastu Angličan – fotbalový expert Seznam Zpráv Luděk Mádl a šéfredaktor časopisu Football Club Karel Häring. Poukazovali přitom na neskutečnou anabázi dvou výprav pozitivně testovaných fotbalistů bratislavského Slovanu, kterým nebylo dopřáno vyběhnout k zápasu předkola Ligy mistrů na Faerských ostrovech.

poslechněte si speciální epizodu angličana

„Ono to vypadá, že UEFA má nějaký model, že má věc pevně v rukou, ale skutečnými pány situace jsou na národní úrovni všichni ti faerští a další Prymulové,“ poznamenal Luděk Mádl. Ten také s kolegy ostře zkritizoval zjevný dvojí metr nejvyšší evropské fotbalové generality, která ve spolupráci s portugalskými úřady pustila do zápasu madridské Atlético navzdory dvěma pozitivně testovaným hráčům. Podle Karla Häringa se může brzy stát, že kdesi daleko od domova uváznou nejen hráči na klubové úrovni, ale třeba také národní týmy. Pro klubová vedení dost silný důvod netvářit se vstřícně k uvolňování svých hvězd pro potřeby reprezentace.

Trio Hošek–Mádl–Häring řeší, komu dohrávky Evropské ligy a Ligy mistrů nejvíc sedly s ohledem na délku přestávky od posledního soutěžního zápasu. Zazářili někteří jedinci, kterým v Anglii svého času pšenka příliš nekvetla. Někteří fandové Manchesteru United s kratší pamětí se teď na sociálních sítích navzájem ptají, proč se vlastně pouštěl Lukaku do Interu Milán a příznivci Arsenalu se červenají (v případě Luďka Mádla prý rudnou vzteky) při pomyšlení na přestupní částku 4 miliony eur za Serge Gnabryho, za kterou Gunners poslali svého času křídelníka do Werderu Brémy.

Serge Gnabry strávil 5 měsíců na hostování ve WBA, který tehdy vedl dnes nezaměstnaný vyznavač staré ostrovní školy Tony Pulis. Ten dal Gnabrymu šanci v lize na pouhých 12 minut v jednom jediném zápase. Podle Pulise tehdy útočník coby čerstvý produkt mládežnické akademie neměl na to, aby hrál Premier League. Dnes za Gnabryho nabízejí nejlepší evropské kluby desítky milionů eur či liber. Není to zdaleka jediná superstar, jejíž zjevný talent nebyl na půdě Albionu zcela rozpoznán či uplatněn.

V podcastu tentokrát došlo i na rány pěstí. Nepočastovali se jimi ovšem aktéři Angličana – jenom glosovali exces nejdražšího obránce světa Harryho Maguirea. Bek Manchesteru United se porval na řeckém Mykonosu s policisty a jednoho se měl poté pokusit uplatit. Předběžná kauce měla být řeckým soudem stanovena na 5 000 liber, ale podle ostrovních vtipálků navrhl Manchester United řeckému státu jen 3 000 liber, ovšem s tím, že navrch přihodí nechtěné hráče, Jesseho Lingarda s Philem Jonesem.

Jak to, že Karel Häring potkává FC Liverpool, kam se vrtne? A co bude dělat Luděk Mádl u soudu? Aktuální epizodu podcastu Angličan, ve které můžete zavzpomínat i na létající popelníky v režii reprezentantů Severního Irska, si poslechněte v přehrávači nad textem.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované