Hlavní obsah

Z modelky boxerkou? Modřiny zapudruji a je to, říká Sedláčková

Lucie Sedláčková nejen o tom, proč si zamilovala bojový sport.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Dříve sledovala boxerské zápasy jenom přes tátovo rameno. Ring jí ale učaroval. Do Ušáku Jaromíra Bosáka zavítala boxerka Lucie Sedláčková.

Článek

Není to úplně neobvyklé, když se pohledná slečna z Děčína rozhodne, že by se chtěla věnovat modelingu a odjede do Prahy. Ovšem aby se rychle s kariérou v nablýskaném světě módy rozloučila a stala se profesionální boxerkou, to je věc výjimečná. Vítejte ve světě Lucie Sedláčkové.

Neměla sny jako její vrstevnice, pokud jde o volbu povolání. Kdysi potajmu sledovala v televizi přes tátovo rameno boxerský zápas. Ačkoli o tomto sportu nevěděla zhola nic, učaroval jí a měla jasno. Budu boxerkou. A dokázala si tuto cestu prosadit, i když maminka nebyla zrovna nadšená. A přes krátkou zastávku v modelingu se nakonec dočkala vytouženého cíle.

Hlavu z toho, že boxerský zápas s sebou přináší i modřiny, podlitiny či oděrky, si příliš nedělá. „Tak to prostě zapudruji a je to,“ říká Lucie s úsměvem. A pokud jde o randění, i to má vyřešeno, protože jejím přítelem se stal její současný trenér a také špičkový boxer Štěpán Horváth. Jak sama říká, asi to ani nemohlo být jinak, protože se víceméně stále pohybuje ve světě boxu a boxerů. Takže najít přítele jinde nepřipadalo v úvahu.

Milovnice filmů o Rockym, o nichž říká, že vlastně ukazují svět ringu takový, jaký je, si vyzkoušela pobyt i práci v zahraničí. První štací byla Anglie, kde se zkoušela prosadit nadvakrát, ale nakonec se stěhovala do klimaticky daleko příjemnější destinace – do Monaka. Francouzská Riviéra nabízí moře, teplo, luxus, ale jak Lucie říká, stejně nemá čas na nic jiného než na trénink. I když, popovídat si v posilovně s Djokovičem nebo Häkinenem také není úplně od věci.

Časy se mění. Dříve, v dobách kdy Lucie boxovala jen amatérsky, byl problém sehnat jí odpovídající soupeřku k zápasu. Dnes je konkurence výrazně kvalitnější a početnější. I tak ale česká profesionálka daleko raději trénuje s muži. A jak by dopadl regulérní zápas s chlapem, byť z výrazně nižší váhové kategorie? „Nevím, bylo by to asi zajímavé,“ usmívá se černovláska z Děčína. Toto i mnohé další si můžete poslechnout a prohlédnout v nejnovějším díle Ušáku.

Reklama

Doporučované