Hlavní obsah

Z motoru letadla začaly šlehat plameny. „Myslel jsem, že se to děje jen ve filmu,“ popsal cestující

Z motoru letadla na lince z Panama City začaly šlehat plameny.Video: Instagram/Cesar Luciano

 

Reklama

Muž natočil video ze svého palubního okénka. Jsou na něm vidět velké žluté záblesky, poté co do jednoho z motorů vletěl pták. Incident se stal po startu z Panama City na konci ledna.

Článek

Jeden z cestujících letu panamské aerolinky Copa Airlines natočil děsivý okamžik, kdy začal jeden z motorů letadla hořet. Podle zpráv z místních médií do něj vletěl pták. Incident se stal po startu letadla z hlavního města Panama City 31. ledna.

Cesar Luciano ze svého palubního okénka natočil, jak poblíž křídla šlehá oheň. Muž video umístil na sociální síť Instagram. „Hlavou mi problesklo mnoho myšlenek,” napsal k tomu.

Na videu se objeví velké žluté záblesky v momentě, kdy letadlo letí nad panamskou krajinou. Autor videa popisuje zážitek jako traumatizující. „Nikdy předtím mi hlavou neproběhlo tolik myšlenek najednou. Myslel jsem, že tyhle věci se stávají jen ve filmech,“ popsal situaci Luciano.

Letadlo se vrátilo zpět na letiště Tocumen do Panama City poté, co byl pilot upozorněn na požár. Rozběhlo se také vyšetřování.

Podle mluvčího aerolinky Copa Airlines kapitán “dodržel zavedené bezpečnostní pokyny a přistál bez problémů“, píše britský zpravodajský server Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Doporučované