Hlavní obsah

Z nemocnice byl propuštěn horník zraněný při výbuchu v dole ČSM

První hodiny po neštěstí u dolu ČSM (natočeno 20. prosince 2018).Video: Adam Beránek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po prosincové tragédii, při níž přišlo o život 13 lidí, zůstává v ostravské fakultní nemocnici už jen jeden zraněný.

Článek

Lékaři z Kliniky popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie ostravské fakultní nemocnice propustili do domácí péče jednoho ze dvou mužů, kteří byli zraněni při prosincovém výbuchu v dole ČSM na Karvinsku.

Výbuch metanu v podzemí dolu nepřežilo loni 20. prosince celkem 13 lidí, deset dalších utrpělo těžké zranění.

Podle zprávy, kterou nemocnice zveřejnila, lékaři propustili pacienta, který utrpěl zranění a popáleniny na 10 procentech těla, minulou středu. Hospitalizován byl 13 dní.

„Pacienta jsme propustili v celkově velmi uspokojivém stavu a jak je v těchto případech obvyklé, za měsíc přijede k nám na kliniku na kontrolu,” uvedl primář oddělení rekonstrukční chirurgie z kliniky popálenin Vladimír Petráš.

Poslední ze zraněných horníků zůstává stále hospitalizován. Jeho rodina si však podle nemocnice nepřeje zveřejňovat jakékoliv informace o jeho aktuálním zdravotním stavu.

Na podporu rodin postižených neštěstím zřídila Nadace OKD finanční sbírku, kde se do minulého týdne vybralo 1,7 milionu korun. Pro sirotky po zemřelých hornících je určena také právě končící sbírka, kterou organizuje spolek Svatá Barbora. Na konci roku v ní bylo okolo čtyř milionů korun.

Reklama

Doporučované