Hlavní obsah

Z pátrání po zmizelém chlapci se stalo vyšetřování týrání dětí. Policisté jich objevili 11

Podvyživené děti jsou v péči sociálních pracovníků. Po tříletém chlapci policie stále pátrá.Video: Zuzana Lachnitová, AP, Reuters

 

Reklama

V americkém státě Nové Mexiko policie při pátrání po zmizelém tříletém chlapci našla jedenáct jiných podvyživených dětí, které byly nuceny žít v nuzných podmínkách. Dva podezřelé muže a tři ženy odvezla policie, děti jsou v péči sociálních pracovníků.

Článek

Američtí policisté nalezli v provizorním obydlí v Novém Mexiku jedenáct podvyživených dětí. Stalo se to díky spolupráci s agenty FBI, kteří na obydlí upozornili při pátrání po tříletém chlapci. Policisté vzali do vazby dva podezřelé muže, spolu s nimi zadrželi i tři ženy, matky dětí, všichni dospělí budou obviněni z týrání dětí a zanedbání péče. Děti jsou nyní v péči sociálních pracovníků.

Děti byly staré od jednoho roku do patnácti let, podle policejních informací byly zanedbávány a bity. Obydlí, ve kterém žily, bylo tvořeno z malého přívěsu, jenž byl zakopán v zemi, oplocen pneumatikami a zakryt igelitovou střechou. V provizorním příbytku nebyla voda ani elektřina, podle agentury AP skupina prostor obývala zřejmě několik měsíců. Policie dodává, že není jasné jak, ani proč skupina skončila v Novém Mexiku.

Jeden ze zadržených mužů je od minulého roku obviněn z únosu svého tříletého syna, po kterém policie pátrala. Ten ale mezi dětmi nalezen nebyl, ačkoli se podle policie v obydlí v minulosti nacházel. Druhý muž byl zatčen kvůli podezření z ukrývání zločince. Policie zveřejnila informaci o tom, že skupina patřila mezi ortodoxní muslimy. Muži byli těžce ozbrojeni.

Zasahující šerif Jerry Hogrefe řekl, že jediné jídlo, které našli, bylo několik brambor a pytlík rýže ve špinavé vodě. Nejhorší byl ale podle Hogrefa vzhled dospělých i dětí, kteří „vypadali jako ze země třetího světa”. Dále dodal, že takovou chudobu neviděl za třicet let své práce u policie.

Reklama

Doporučované