Hlavní obsah

Z vedení pražského dopravního podniku byl odvolán Jan Šurovský

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Reklama

V době, kdy byl v zahraničí, byl z představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy odvolán bývalý technický ředitel Jan Šurovský.

Článek

Z představenstva pražského dopravního podniku byl odvolán Jan Šurovský. Ve středu o tom podle zjištění Seznamu rozhodla dozorčí rada.

Pro odvolání Šurovského hlasovalo deset lidí. Dva členové Trojkoalice v dozorčí radě byli proti, zástupci KSČM a odborů se hlasování zdrželi. K odvolání Šurovského došlo zrovna v době, kdy je v zahraničí. V pražském dopravním podniku působil od roku 2007. O čtyři roky později se stal technickým ředitelem. Letos v dubnu byl ale z této pozice odvolán.

V představenstvu Šurovského nejspíše nahradí Oldřich Vytiska. Ten dříve pracoval jako šéf centrálního nákupu dopravního podniku. Vytiska v minulosti působil i jako ředitel benešovské nemocnice, byl ale také šéfem odboru regionálního rozvoje Středočeského kraje v érách hejtmana Davida Ratha.

Vlastníkem dopravního podniku je město Praha, které provoz firmy dotuje ze svého rozpočtu. V rozpočtu města byla pro letošní rok schválena takzvaná kompenzace pro podnik zhruba 13,7 miliardy korun.

Reklama

Doporučované