Hlavní obsah

Dnes se vás i skladník zeptá, jestli by nemohl pracovat z domova, říká žena, která běžně měnila lodičky za montérky

Já si nějak zvlášť úspěšná nepřipadám, tvrdí žena, která z ničeho vybudovala firmu s miliardovými obraty.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Byly chvíle, kdy jsem vedla jednání jako velká manažerka, vzpomíná zakladatelka SIKO koupelen Jaroslava Valová. A pak jsem přeběhla o kousek dál, vzala koloběžku a rozvážela dělníkům párky, dodává.

Článek

„Dřív byli zaměstnanci zapálení skoro jako my. Nevadilo jim dělat něco navíc. Dnes se vás i skladník pomalu zeptá, jestli by nemohl pracovat z domova,“ vypráví v novém díle pořadu Kam to bude? jedna z nejbohatších žen v Česku. Nedávno převzala dokonce ocenění Manažerka čtvrtstoletí.

Svůj podnik Jaroslava Valová vybudovala v podstatě z ničeho. Po revoluci vzala úspory ze všech vkladních knížek a založila si krámek s obkladačkami v Čimelicích. A ten se „trochu“ rozrostl. Dnes má koupelnové impérium SIKO roční obrat přesahující tři miliardy korun.

„Ze začátku si mnoho lidí myslelo, že nejsme česká firma. Že jsme z Rakouska nebo Německa. A tehdy byla taková doba, že všecko, co přišlo zvenku, tak bylo pro lidi lepší. Takže nám to i vyhovovalo,“ popisuje dáma, která svůj podnik spolu se svými dětmi dál řídí z Čimelic.

Jak vlivná podnikatelka řeší ošemetné situace, když si zaměstnanci stěžují na kolegu, že nevoní? Kde se vzalo její nejoblíbenější pravidlo: „Mysli na toho, kdo přijde po tobě“? Co ji naučil tatínek, který pracoval jako zahradník u Schwarzenbergů? A jak se „pěstují“ nástupníci pro rodinný podnik?

Odpovědi naleznete v novém díle pořadu Kam to bude? v úvodním videu.

Premiéru pořadu Kam to bude? sledujte každý druhý čtvrtek od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:
Čimelice

Doporučované