Hlavní obsah

„Za 40 let se mi nestalo, aby připluli takhle blízko," v Austrálii uzavřeli pláže kvůli žralokům

Australský rybář natočil čtyři žraloky velké téměř jako jeho loď.Video: Šimon Felenda, Reuters

 

Reklama

Žraloci obeplouvají australské břehy. Ve středu tamější policisté zavřeli některé pláže na východě i západě kontinentu. Napaden nebyl nikdo.

Článek

Austrálie zažila v posledních dnech žraločí invazi. Na obou stranách kontinentu připluli predátoři blízko ke břehům, načež Australané uzavřeli dotčené pláže.

Na západní straně, poblíž ostrova Rottnest, zažil rybář Rohan Lewis neočekávaný zážitek. Chytal ryby asi 1500 metrů od břehu, když se k jeho lodi přiblížili čtyři žraloci. Jejich velikost zhruba odpovídala dvou třetinám rybářovy lodi.

„Za mou více než čtyřicetiletou rybářskou zkušenost se mi nikdy nestalo, aby žraloci připluli takhle blízko,” řekl pro australská média. Úřady pak raději uzavřely nejbližší pláže.

Žraloci ke břehu připluli i na opačné straně kontinentu. Lady Robinson Beach ležící na východě Austrálie byla uzavřená poté, co k jejím břehům opět připluli žraloci.

Lidé okamžitě vyskákali z vody a nikomu se nic nestalo. „Naštěstí nikdo nebyl zraněný," prohlásil jeden ze svědků. Chvíli po žralocích se objevila policie, načež pláž uzavřela. Jejich mluvčí řekl, že potápěči následně objevili díru v ochranné síti. Skrze ni predátoři proklouzli blíže ke břehu. O incidentu informovala australská ABC.

Reklama

Doporučované